fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 96565 - 05.08.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Ostavite Srebrenicu na miru


Vidim da gospodin koji se javlja pod pseudonimom Stari još uvijek spominje Srebrenicu. Bespredmetno je to potrebno je da prođe još puno vremena da se promjeni odnos snaga u svijetu ali ta istina će se sigurno saznati. Istinu o Srebrenici je formirao Zapad na čelu sa SAD a Bošnjaci su je prihvatili pošti im odgovara. Kada neposredni učesnici budu odlazili u penziju većina od njih piše memoare pa pošto im proradi savjest počnu pisati i istine kao taj Amerikanac kojeg Vi spominjete a čitao sam izvode iz njegovih memoara.

Meni je žao što još nije prevedena knjiga Hermana Vagnera koji je američki intelektuakac u rangu Noela Čomskog, a on je dugo godina istraživao Srebrenicu i vjerovatno će nam svima proširiti vidike. Evo ja ću svima postaviti nekoliko pitanja za razmišljanje vezano za Srebrenicu:

1. Zbog čega nije izvršena demilitarizacija kada je proglašena za zaštićenu zonu UN.
2. Zbog čega su snage UN dozvoljavale pripadnicima bošnjačkih snaga da izlaze iz zaštićene zone i čine zločine po okolnim srpskim selima.
3. Zbog čega snage UN i NATO nisu branili Srebrenicu pa nije valjda vojska RS bila jača od njih.
4. Zbog čega je političko i vojno rukovodstvo bošnjaka napustilo Srebrenicu desetak dana ranije prije ulaska vojske RS.
5. Prilikom ulaska u Srebrenicu bošnjačka vojska koja je bila desetostruko jača nije uopšte pružila otpor nego su napustili grad i krenuli u pravcu Tuzle i ostavili nezaštićen narod.
6. Svjedočenje ključnog svjedoka za Srebrenicu Dražena Erdemovića je puno rupa i da ga je slučajno ispitivao Vojislav Šešelj obrukao bi svoje tužioce.
7. Dražen Erdemović navodi imena svih ljudi koji su učestvovali u streljnju, ali Haški tribunal hapsi i osuđuje samo njega pa se postavlja pitanje zašto.

Ovo je samo nekoliko pitanja o nelogičnostima vezanim za Srebrenicu a moglo bi ih se postaviti još mnogo. Vrijeme će učiniti svoje istina će izaći na vidjelo. Nisu slučajno Amerikanci preko svojih prijatelja iz V. Brizanije tražili rezoluciju u UN da se usviji te da na taj način zabetonira projektovana istina o Srebrenici, ali sreća nisu uspjeli pa će to i dalje biti predmet istraživanja.
Idi na stranu - |listaj dalje|