fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rsk - 96561 - 05.08.2016 : 127. lae Vitezovi Beograd - best (3)

Republika Srpska Krajina


Dragi moji Krajišnici,

Srbima prođe 21 godina bez Krajine. Pitamo se danas i još uvijek niko da nam odgovori, da li je sve ovo moglo drugačije da prođe, bezbolnije?! Mišljenja sam da nije, a evo i zašto.

Nije više tajna da su Jugoslaviju razbile "Zapadne" sile, a u tom poslu im je trebao saveznik koji će da odradi sve na terenu umjesto njih, da se oni ne troše, a i da ostanu demokrate, mirotvorci i spasitelji. Veoma lako su te saveznike našli u našim komšijama, kojima je obračun sa Srbima bio mnogo važniji od ekonomskog jačanja, stabilnosti i budućnosti zajedničke nam države. Hrvati su rekli "DA" zapadnom planu pod uslovom da se Zapad ne miješa u hrvatsku odluku da Srbe protjeraju sa tih prostora. Naravno Zapadu nije stalo da tih malih Srba pa su se partneri u zločinu brzo dogovorili.

Hrvatskoj mir nije trebao, jer da su mirno išli ka samostalnosti, Srbi bi ostali u toj novoj Hrvatskoj ali tu i leži hrvatski problem, Srba ima previše i igraće važnu ulogu u političkoj sceni Hrvatske. Srbe treba dovesti na ispod 5 procenata kako bi oni bili na margini političkog života, a ne da ostanu u znatnom broju i tako u budućnosti traže razna prava koja bi ugrozila ljepu im njihovu. Tih famoznih pet procenata su mogli postići samo ratom!

Mi Srbi iz Hrvatske smo ušli u borbu jer smo imali podršku starijeg brata u Beogradu, koji nam je ostavio malo naoružanja, opreme, kojekakvih dobrovoljaca i najviše problema u svoj toj kako se danas kaže donaciji. Nije prošlo dugo, počeše problemi i našeg srednjeg brata u BiH, koji je mora se priznati bio malo bolji nego onaj u Beogradu, odlazili smo mu u pomoć, dolazio je i on kod nas, a ovaj iz Beograda nam je obojici slao pakete, smo nas nije posjećivao. Počeli su kasnije dolaziti paketi našoj dojučerašnjoj braći u Goražde, Bihać, Sarajevo, samo oni su te pakete plaćali sa puno para, toliko puno da se moglo cijelo političko rukovodstvo nakupiti da obezbede buduće generacije, svoje naravno.

Rat je tako trajao i trajao, nama paketi više nisu stizali, ali prolazili su pored nas, punio se tako džep ovog našeg brata u Beogradu i kada se napunio on je bio prezauzet sljepilom i pohlepom da bi vidio šta se dešava sa nama mlađima preko Drine.

Krenula je akcija Oluja, mi se tako tukli i zvali braću u pomoć, baš isto kao kad se dječak tuče u školskom dvorištu, tuče i doziva braću u pomoć. Brat iz Beograda nas nije čuo, valjda je prebrojavao one pare iz džepova sto ih je četiri godine skupljao, srednji brat je možda i htio pomoći, ali nije ni mogao jer ruku na srce imao je problema koliko i mi sami.

Nestade naša Krajina za račune velikih, koje prevariše još veći tipovi iz Brisela, Vašingtona, Londona...

Mom narodu iz Krajine poručujem da bude jak i složan, neka čuva svoje ime, običaje i ponos. Živi naša Krajina u našim srcima i mislima, dok je tako budemo nosili, postojaćemo i mi i ona.

Živjela Krajina!
Idi na stranu - |listaj dalje|