fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 96545 - 02.08.2016 : Stari - best (1)

Neće moći dalje!


Gospodine "Olovčiću"

Ja nisam imao namjeru da ponovo pišem o onom što sam već stavio na ovaj sajt, ali sam morao zbog tvog nepoštenog odnosa i riječi upućennih meni na račun Dodika.

Kao prvo gospodine "Olovčiću" vi sa druge strane morate mnogo toga da promjenite u vašim glavama. Za početak treba da budete iskreni i pošteni, jer vam se sadašnja vaša "istina" može kad-tad odbiti o vašu glavu. Iz tvog poslednjeg članka koji se uglavnom odnosi na tvoju mržnju prema Dodiku, a preko njega i mržnja prema srpskom narodu, pa i prema meni, koju si širio u prethodnim svojim člancima, a evo i sada si nastavo da je širiš u svom stilu na ovom forumu.

Ti si gospodine "Olovčiću" si daleko otišao od teme koju sam ja postavio na ovom mjestu. Tako daleko, da nisi imao hrabrosti da odgovoriš ni na jedno pitanje sadržano u tekstovima koje ja uputih tebi u mojim člancima pod brojem 96423 i 96424. Nisi imao hrabrosti da odgovoriš, jer te je pogodila prava istina.

Ti si se i u svojim ranijim člancima uhvatio Dodika ko pijan plota. Ali, to je tvoje pravo. Međutim, ako uputiš kritiku nekome, čovjeku koji samo iznosi činjenice sa dokazima (na koje ti nemaš hrabrosti da odgovoriš), zbog navodnog mog podržavanja opet nekoga ili nečega, to je od tebe u najmanju ruku cinizam.

Ja sam u svom tekstu pomenuo Dodika samo zato što se on trenutno nalazi na čelu Republike Srpske, a mjesto njega mogao sam navesti bilo koga drugog. Sve mi je to isto, kad je riječ o onom pitanju koje sam ti postavio vrlo jasno.

Odmah da ti kažem da nisam član ni jedne posleratne političke partije u BiH, i da ja u opšte ne podržavam Dodika, iako sam rođeni Krajišnik, jer sam tri četvrtine svog života proveo u Sarajevskoj kotlini. U isto vrijeme ne podržavam ni potplaćene izdajice ni jednog, niti drugog naroda, a naročito ne potplaćene izdajice i lizoguze iz reda srpske populacije.

Da ne podržavam Dodika, to možeš da se uvjeriš i u mojim člancima kojih ima na ovom sajtu/forumu skoro pa dvije stotine, a možda i više.

Na osnovu ova dva-tri naša članka, vidi se, da se nas dvojica mnogo razlikujemo u ocjeni stanja i istine o dešavanjima tokom rata u ovoj prokletoj Bosni. Ti gospodine "Olovčiću" moraš prvo (kako u jednom svom članku reče gospodin Milenko iz Doboja), pročitati Dejtonski sporazum da bi saznao više o entitetima, o njihovim pravima i obavezama.

U mojim člancima sam ti postavio nekoliko pitanja, među kojima je i ono glavno:

 • "Da li bi ti dozvolio meni da ja (pročitaj ponovo moje članke pod gore navedenim brojevima), na koja ti (samo tebi znano), svjesno izbjegavaš da odgovoriš. To je od tebe kao čovjeka (ako si čovjek), nekorektno i nepošteno, jer nisi iskren.

  Ja sam još malo tu i neće me biti, ali ti i takvi kao ti (ako si u Bosni), osjetićeš u budućnosti ti i tvoji naslednici sve vaše "istine" koje svakodnevno šaljete preko svih vrsta medija, štampanih i elektronskih.

  Evo i gospodin "Vogošćanin Pravi" je postavio video snimak o Srebrenici, o kome i vrapci na grani znaju da je to montirani film, da bi optužili nas Srbe. I što je još najgore, vi brišete video snimke na "Youtube" da bi sakrili pravu istinu. E, neće moći dalje! Morate govoriti istinu da bi vam se vjerovalo i da vam se ne bi prišivala ona narodna, koju ovde izreče gospodin "NOMAD."

  Istina o Srebrenici mora izići na vidjelo

  Pa zašto su iz sarajevskog suda istjerali Ibrana Mustafića i napravili od njega neuračunljivog čovjeka? To ćeš vidjeti na kraju ovog teksta. >

  Već sam jednom na ovom forumu pomenuo smrt jednog Srebreničana koji je poslije rata živ i zdrav dolazio iz Gradačca ili Gračanice (ne sjećam se koji je grad) u Srebrenicu, da bi izvadio svoja lična dokumenta. Nakon dvije godine i nešto više, taj isti Srebreničanin je umro u jednom od tih gradova, pa je donešen (kao eksumiran negdje), i sahranjen u to srebreničko groblje kao žrtva "genocida". Da ne zaboravim i ovo da ti predočim:

  Zbog čega se ponovo vrši eksumacija 66 grobnica u Srebrenici? A Boga mi, moraće se vršiti još mnogo njih! Zato što u njima leže Srbi i oni Srebreničani koji su pomrli poslije završetka Građanskog rata u Bosni.
  Zato što preko hiljadu "poginulih" Srebreničana u "genocidu" zarađuje visoke plate u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Finskoj, Danskoj, Americi i Kanadi, a naročito u Holandiji i Belgiji. Pričao mi je jedan moj prijatelj, radni kolega za jednu porodicu, žena i dvoje djece, koji su kao "porodica šehida" poslije završetka rata, živjeli u Vogošći i to u njegovoj zgradi, a muž joj živ i zdrav pobjegao u jednu od zapadnih zemalja, ostavivši ženu i djecu koji su se prijavili kod nadležnih u opštini, da je porodica šehida. Da je muž/otac ubijen u "genocidnoj" Srebrenici. Kada je isti uspio da obezbjedi dokumenta za dolazak kod njega žene sa djecom u državu u kojoj se on nalazio, tada su i oni otišli kod svog babe. Sve dok nisu otišli kod njega, primali su naknadu za njegovu pogibiju. Možda i dan-danas primaju a on "šehid" dobro zarađuje u inostranstvu.

  Činjenica je da preko ogromnih sredstava, bezbeli novčanih, koja su došla u Bosnu za vrijeme rata svim narodima, a uzeo ih samo Alija koji je dao u nasledstvo svom sinu da može da kupuje srpsku zemlju na sjevernoj strani Sarajeva i podmićuje one koji su došli u vašu kuću da vas uče pameti kako da igrate i mrzite nas Srbe. Da mrzite Dodika i njegov narod a on Alijin sin ima "Beverli Hils" i još koješta, a vi i dalje lajte na nas. Pored toga od tih dolara kupuje se srpska imovina i na taj način želite da očistite Srbe iz svoje sredine, iz Federacije. A prava je istina da ste vi već i očistili vaše sredine od nas Srba. To se pokazalo i u poslednjem popisu stanovništva. Pokazalo se i na ostvarivanje prava Srba na povrat njihove imovine, koju nikako da povrate.

  Da bude još gore, svu nepokretnu ličnu imovinu u Federaciji, koja je bila nacionalizovana poslije Drugog svjetskog rata, samo su muslimani povratili i to vrlo brzo i lako, dok Srbi treba da muku muče zbog prepreka koje im se postavljaju od opštinskih do sudskih organa Federacije. Stavljaju im se takve prepreke kako bi na što grublji i bezobrazniji način otjerali Srbe iz Federacije bez da koriste svoje imovine.

  Da vi s druge strane niste zlato i da ovo što govorim je istina, evo još jednog primjera, s kojim želim da potkrijepim ovo što sam iznosio i što iznosim. Evo javno izgovorene riječi vašeg čovjeka:

  Kad čovjek nakon dvadeset i kusur godina sazna iz pojedinih javnih glasila, štampe i časopisa, šta se sve dešavalo i još se dešava može, a i ne mora povjerovati u sve to. Ali kad čovjek nešto javno izgovori riječi iz svojih usta, koje se čuju itekako jasano i glasno i koje slušaš svojim ušima, onda brate treba ponekad i vjerovati.

  Međutim, ja neću da dajem ocjene o pojedinim izjavama, ali opet moram reći: "Gdje ima dima, tu ima i vatre ili obratno"
  Ali, ima još i ova:

 • "Napad je najbolja odbrana."

  Dakle pored mojih članaka pod brojem 96423/96424 od 16. 07. 2016 (i to na dva jezika), o organizatorima rata u bivšoj nam državi, a posebno o ratu u Bosni. Sada o tome neću govoriti. Mada ću pomenuti par rečenica iz tih već objavljenih članaka, koji me stvarno tjeraju da kažem nešto o njima.

  Da kažem o velikoj pohlepi za novcem i još po nešto! Novac brate, u kome glavni američki agent Robert Baer priča kako su dobili ogromne pare da rasture Jugoslaviju. A on, Robert sa još nekim svojim kolegama, dobio zadatak da ide u Sarajevo. Kada su ga pored ostalih pitanja, upitali:

 • "Zašto si došao u Sarajevo?"

  Odgovorio je: (vidi članak 96424 i pasuse od 4 do 8)

  Jedno od pitanja bilo je i ovo:

 • "Ko je od političara dobio pare?"

  On je naveo imenom i prezimenom trojicu poznatih potkupljivača i zagovarača rata na bivšem jugoslovenskom prostoru, bezbeli one koji su dobili novac:

 • Stipu Mesića, (koji sada štiti vas muslimane),
 • Franju Tuđmana i Aliju Izetbegovića kao trojicu "velikih" demokrata. (samo da napomenem, da je Alija početkom 1992 godine prije referenduma, javno izjavio u sarajevskom "Oslobođenju":

 • "Ja ne žalim dati ni 200.000 hiljada svojih građana samo da dobijem državu"

  Nakon pročitanih članaka koje i vama ponudih i video snimka, možete zaključiti ko su oni, a ko smo mi Srbi. To možemo da zaključimo i na osnovu još jednog video snimka koga ja odgledah danas i to dva puta.

  To je snimak intervjua sa Farukom Balijagićem poznatim advokatom iz Tuzle. Obično ljudi kažu:

 • " Il' je bilo il će biti."

  Šta i ko stoji iza svega ovog što Balijagić javno izgovori, to ni Bog dragi ne zna. A kako kaže i sam Balijagić: "Ovo je bilo i još traje!"

  I na kraju, evo vam priče advokata Balijagića:  Molim moderatora da postavi ovaj video snimak, pa ćete sve saznati, iako smo već ponešto saznali, ali ne i sve.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|