fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 96521 - 28.07.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (1)

Rekvijem za BORS


U suštini od završetka rata na ovamo BORS nije ni postojao on je uvijek bio produžena ruka vlasti. Ovaj sadašnji, počev od rukovodtava Opštinskih odbora pa do predsedništva, veliko je pitanje da li je to otuđeni centar moći ili nemoći ali je sigurno da su udaljeni od boračke populacije i zastupaju nekakve svoje stavove.

Pokazaću to na primjeru Opštinskog odbora BORS u mom gradu. Već dugi niz godina se vode rasprave da se u Centralnom gradskom parku podigne spomenik palim borcima. Borci bi to svakako htjeli ali Opštinski odbor BORS ne čini nikakve pritiske u pravcu gradskih vlasti da se taj projekat realizuje. Ja ne mogu izvući drugi zaključak nego da rukovodstvo Opštinskog odbora podržava gradske vlasti i politiku koju oni vode. Da li gradske vlasti izbjegavaju podići taj spomenik zbog toga što je grad Doboj njihovom voljom u zajednici turskih opština ili se možda plaše da će povrijediti nacionalna osjećanja Bošnjaka koji su im koalicioni partner, ja to ne znam ali je za ovaj grad velika bruka da poslije toliko godina od završetka rata nema spomenika palim borcoma.

Naravno i presedništvo BORS i gospodin Savčić po ovom pitanju mudro ćute. Sve dok BORS ne protjera politiku iz svojih redova neće biti ozboljna organizacija a to je moguće uraditi.

Ako neko iz rukovodstva BORS čita ovu stranicu evo Vam prijedlog. Obavežite opštinske organizacije da barem jednom u tri mjeseca organizuju javne skupove sa svim borcima ako treba na livadi pa neka tamo odgovaraju na pitanja boraca odnosno neka odgovaraju za svoj rad ili nerad i neka budu smjenjivani ako treba.

Kao što vidite, ja sam na ovoj stranici najveći kritičar rada BORS i stalno ih pozivam na dijalog ali izgleda niko nema namjeru da argumentovano osporava moje mišljenje vjerovatno zbog toga što nemaju šta reći.
Idi na stranu - |listaj dalje|