fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

betanija - 96488 - 23.07.2016 : Jagu Petrovic Beograd - best (6)

Sve su to prazne priče!


Ja sam bio jedan od trinaest pripadnika koji su bili deo eksperimenta stvaranja prve antiterorističke jedinice vojske Srbije. To nisam ni znao dok nismo stigli u Lukavicu, poručnik 63. je promokomentarisao: "Viste ti antiterosti Vojne policije sa Topcidera!?".

Tako je i počela cela priča, kasnije oko 72. brigade. U Lukavici smo bili mi, diverzanti Pančeva, izviđači i da ne nabrajam. Kada smo se vratili sa zadatka počeo je odabir "podobnih", za Brigadu koja je bila na Avali.

Pre ovoga svega i mog obitavanja sa 72. brigadom, napomenuo bih da je bilo mnogo rada u Skelanima i nekim drugim mestima.

Nemam nameru da se vraćam u prošlost, bilo je i još ih ima, sjajnih momaka, starešina, međutim kao i svugde ima i otpada, šljama, koji je bio isteran iz brigade. Kasnije sam iste našao u Vojnoj bezbednosti, takav je život...

Da se vratim na sadašnjost, mnoge kolege nisu živi i sve više ih umire. Mi koji smo preostali kao i da nismo, zdravlje nam je ozbiljno narušeno, bez posla smo, država nam ništa nije dala, mi ne postojimo za njih... U isto vrijeme seronje koje su prespavale sva događanja u Bubanj Potoku imaju sva prava. Nisam razumeo ni tad, a ni sad, da ništa nismo uradili povodom toga! Preko leševa naših kolega i nas živih mnogi su dostigli najveće visine, penzije, benificije, sve, a mi pametni - NIŠTA!

Pokušao sam pre par godina, od mojih dokumenata nema bukvalno ništa? Od mog krvavog novca nije ostalo ništa? Jednostavno nigde nas nema!

Da li ste svesni, da onog dana kada smo potpisali ugovore, da smo od tad van zakona, kao legionarski ugovor, samo što su oni mnogo pošteniji pa porodicama poginulih legionara isplaćuju određeni novac. Lično sam prisustvovao kada su porodicu pokojnog kolege, ženu i dvoje dece, oterali sa kapije uz najpogrdnije reči.

Trebalo bi mnogo više mesta od ovoga da napišem šta imam, ukratko, vreme je da načinimo korak napred i uradimo nešto za sebe. Sramota je velika kada odeš na ustaški sajt i pitaš kako su oni uspeli da nametnu sebe kao deo NEČEGA! Isti ti odgovore, bolje da ne kažem šta ali umereno rečeno, BUDALE! Danas je naš premijer bio u Pančevu, možda je obišao i Spomen sobu! Zamislite siline UTOPIJE, da je pitao "sta je sa bivsim pripadnicima brigade, kako im je, da li imaju sve što treba, da li su dobili sve beneficije?". Dobro se zamislite pa mi se javite!
Idi na stranu - |listaj dalje|