fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

olovo - 96383 - 12.07.2016 : Patagon Olovcic Carsija Olovo - best (3)

Povratak


Pozdrav za sve učesnike na ovom sajtu. Nakon duže pauze, ponovno želim da se oglasim na ovoj stranici sa određenim komentarima, primjedbama, pohvalama i sugestijama. Davno je to bilo kada je gospodin Željko pokrenuo ovu stranicu preko koje se moglo svašta saznati, od nestalih, ubijenih, do nekih datuma, bitaka ali i mnogo toga drugog. Tada sam pokušavao da objektivno i istinito sa svoje tačke gledišta iz tog vremena prezentujem ili negiram neka pisanja.

Danas pregledam ovu stranicu, nakon duže pauze, i primjećujem veliku razliku: manje se piše o ratu, ima manje mržnje u tekstovima, puno novih posjetilaca koji pišu o svemu i svačemu. Sve je to ok, ono što je bilo nikako ne smijemo zaboraviti, jer zaborav je opasan, on je klica zla koja se uvijek može probuditi u još gorem obliku. Nekad je oprostiti teško, pogotovo onima koji su izgubili svoje najmilije bez obzira o kome se radi. Istinu ne smijemo skrivati, istina mora pobijediti, dobro mora pobijediti zlo. Zločini su činjeni na svim stranama, zločin nije samo ubistvo nedužnih, zločin je i skrivanje tajne, zločin je negiranje nečega što se desilo.

Ovih dana društvene mreže su prepune Dodikovih izjava kako se u Srebrenici nije dogodio genocid. Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer taj isti Dodik zaboravlja da je i sam u emisiji uživo na tv priznao da je "u Srebrenici počinjen genocid i da su mnogi u Hagu za to optuženi...". Taj senilni predsjednik brzo zaboravlja šta je rekao, a danas na sva zvona udara kako toga nije bilo. Nekad se pitam jesu li ovi naši političari u FBIH i RS toliko prolupali, da li su im pljačka i blagostanje toliko popilo mozak da nisu svjesni šta pričaju. Sve u svemu njegove ovakve izjave čine ga mentalnim bolesnikom kojeg treba sa njegovom sabracom iz političkog miljea FBIH odbaciti na političko smetljište bez mogućnosti reciklaže. Vjerovatno da ovim izjavama podgrijava viši stepen mržnje među narodima , ili odvlači narodu pažnju od krucijalnih problema na slijepi kolosijek. Kako god dok je nama loše njemu i sabracima iz vlade FBIH će biti dobro, a za nas dobra više nema.

Rat je bio i prošao ali ovo što nam rade ovi naši nadri-političari strašnije je od bilo čega. Pozdrav svima, a ako je Željko još tu njemu poseban pozdrav.

RE: Povratak


Olovčiću,

pozdrav i za tebe i drago mi je da si ponovo tu. Što se Dodika tiče, možeš li kojim slučajem da nađeš na Youtube tu emisiju u kojoj je on rekao da se u Srebrenici desio genocid. Ja tu izjavu nisam čuo, a dok je ne čujem rođenim ušima ne mogu da povjerujem u tako nešto.

Niko na ovoj stranici ne poriče da se u Srebrenici desio zločin, kao rezultat odmazde za sve one zločine koje su horde zla Nasera Orića počinili nad srpskim stanovništvom na području Istočne Bosne, ali se ni ja, a ni mnogi drugi posjetioci ove stranice, ne slažu u nekoliko važnih tačaka:

  • Zločin u Srebrenici treba detaljno ispitati i utvrditi njegovu tačnu razmjeru.
  • Muslimani treba da priznaju da se u toku 1992. i 1993. godine desio zločin nad srpskim stanovništvom na području okolnih opština - do sada se govorilo samo o zločinu muslimana nad Srbima sa područja opštine Bratunac ali u tu analizu treba izvršiti i muslimanske zločine na opštinama Zvornik, Milići, Vlasenica, Han Pijesak, Rogatica, Višegrad i Sokolac.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|