fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

poginuli - 96360 - 08.07.2016 : Unuk - best (0)

Dragomir (Jefto) Mitrović


Po zanimanju je bio rudar i zemljoradnik. Sa Jovankom (dj. Mladjenović) je rodio desetoro djece. Dvoje su umrli kao mali, a imena ostalih po starosti su: Arsenije, Vukosava, Jovan, Ruža, Mileva, Gordana, Slavka i Mladenka. Ja sam sin njegovog najstarijeg sina Arsenija.

Mjesto pogibije nije Ranča, već Srebrenica. Nedaleko od Ranče, u svom selu-zaseoku Pajićima zarobljen je na dan-dva pred početak napada na Donje Magašiće i Ranču i odveden u zarobljeništvo u Srebrenicu. Napad je bio dio sistematskog plana, prekida veze između Bratunca i Kravice, opkoljavanja i osvajanja ovih mjesta, što se kasnije i desilo sa Kravicom.

Mog djeda su vjerovatno zarobili izviđači koji su osmatrali teren u toku pripreme napada. U momentu zarobljavanja čuvao je ovce i kod sebe nije imao nikakvog oružja.

Po svjedočenju Slobodana Petrovića, koji je sa njim bio u zarobljeništvu a kasnije razmijenjen, Dragomira je u Srebrenici Hajro Bešić "tukao nogama u prsa". Umro je od posledica premlaćivanja. Tijelo mu ni do dan-danas nije pronađeno. Ja lično mislim da njegovi zemni ostaci danas počivaju u Potočarima. Na groblju u Bratuncu stoji spomenik i prazan grob.

Sve ovo sam saznao od mog oca, strica i majke.

Slobodan Petrović je poginuo par mjeseci kasnije. Hajro Bešić je, po nekim pričama ubijen zbog nekog neslaganja sa Naserom Orićem.
Idi na stranu - |listaj dalje|