fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 96355 - 08.07.2016 : Petar Mijatovic Nemjesto - best (7)

RE: Wolfu i njegovoj djedovini


Fino je to. Ti svoj na svome, sretan, materijalno zbrinut, imaš poštu, struju, čips, karlovačko... Milina jedna. Boli te briga za Dobojem, Derventom, Brodom... Opušteno, nego šta!

A da li je to baš sve tako? Koliko me sjećanje služi, tu tvoju djedovinu, odbranili su upravo mrski SRBI. Zar si zaboravio zajedničku komandu VRS i HVO-a u Novom Šeheru? Zar si zaboravio da su vam Srbi odbranili one selendre Strupinu, Brezove dane, Mladoševicu...? Zar si zaboravio ko vas je iz okruženja spasao sa Vlašića? Hiljade posramljenih "bojovnika", civila, žena i djece, spas je trazilo kod mrskih, srbo-četničkih "agresora". Vaše gazde, islamski fundamentalisti su vas, kada im više niste trebali, vijali po Srednjoj Bosni, kao najveće štetočine. Gledao sam izbezumljene "bojovnike", kada smo ih ustavili u Klasnicama, čisto radi zeze. Uplašena horda. Buljuk izbezumljenih, prljavih i na smrt preplašenih, do juče, neustrašivih "domoljuba". Bili ste u američkim uniformama i čizmama, ali sa pilećim srcima. Svi ste živi i zdravi dislocirani i spašeni. Spašeni, a ni sam ne znam zašto. Sa ljudske strane to je u redu, ali sa vojničke je bilo velika greška jer su ti isti "bojovnici" 1995. napravili strašne zločine protiv naroda koji im je podario ŽIVOT. Sramna akcija HV i HVO-a na Drvar, Glamoč, Grahovo, Mrkonjić Grad je samo bila potrvrda da u ratu nema sentimentalnosti. Ubij- da ne budeš ubijen.

Evo još jedan slučaj: 06. 10. 1992. godine, mi ulazimo u Brod. U rejonu Koraća u okruženju ostaje jedna velika grupa HV i HVO-a. Jedini spas je čamcima i skelom preko Save. Zar zaista misliš da su Srbi toliko glupi pa nismo znali za njih? Naravno da jesmo! Znali smo da ih možemo satrati na tom malom mostobranu. Mogli smo ih pobiti kao piliće. Međutim, LISICA je rekao:

  • "Pustite ih. Pustite ih neka idu. Neka pričaju pokoljenjima kako je ratovati i gubiti ratove!"

    Da li biste to vi uradili? Nikada! U tome je suštinska razlika između vas i NAS.

    I još nešto. Pravilno je srpsko-hrvatski. Barem uvjek je tako bilo. A da te ne boli srpski Doboj, Derventa, Brod, Modriča, Šamac, Brčko, Teslić... Boli te, i te kako!
  • Idi na stranu - |listaj dalje|