fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 96319 - 04.07.2016 : Petar Mijatovic Nemjesto - best (6)

RE: Poraz oklopne brigade vrs, matra '93


Najteži poraz gospodina generala Lisice, je njegova prerana smrt. Pokoj mu časnoj srpskoj duši! Svi drugi "porazi" su lokalnog karaktera i u ratu se dešavaju na svim stranama.

Jeste, istina je, uništili ste par tenkova, par transportera. I vjerujem da nije bilo ni teško. Naivnost i kurčenje, se u ratu ne isplate. Dešava se da pojedine starješine, ponesene euforijom, zbog nekih ranijih dobijenih bitaka, olako shvate neprijatelja i njihovu odlučnost, pa poneseni žarom prethodnih bitaka, upadnu u zamku. Rat je kao šahovska parija. Svaki pogrešan potez se naplaćuje.

Ali, iskreno me zanima šta ste vi konkretno imali od tog srpskog, velikog "poraza"? Da li ste ga vojnički iskoristili? Da li ste pomjerili liniju u vašu korist? Da li ste oslobodili Doboj? Da li ste vratili Derventu? Nista nište uradili. Osim slika zapaljenih tenkova, na ućšu Usore, jadne i bijedne table, koja putniku namjerniku pokazuje mjesto "herojske" borbe islamskih džihadista i njihovih sluga, Hrvata iz srednje Bosne, sve drugo je samo, jedno -NIŠTA.

Simpatično mi je tvoje pisanje jer sve pišeš u prvom licu. Ja, ja, ja... Kada bih ja svaki metak, svaku zolju, osu, tromblon, koji sam ispalio od septembra 1991. do 1995. godine tako "plastično" opisivao, meni bi jedan vijek bio malo, da svaki metak protočim u priču. Ali, nema veze. Drago mi je sto vidim da si bio BORAC. Drago mi je što poznajes strahote rata i ćto si koliko, toliko objektivan. Malo samokritike nije na odmet. Tek toliko da ne pomislim da je su sa druge strane bili - PREDATORI.
Idi na stranu - |listaj dalje|