fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pocetak_rata - 96281 - 25.06.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (3)

RE: Moje viđenje rata


Sarajlija, nerealno ti je viđene građanskog rata u BiH, pa samim tim i ova priča!

Srbi jesu imali više oružja na početku rata, ali se sve to tokom rata poprilično izbalansiralo. Međutim, to što su Srbi na početku imali više oružja u svojim sukama, nisu bili krivi oni, nego SDA i Alija Izmetbegović, koji je izvukao muslimane iz JNA, pa tako od nje stvorio pretežno srpsku vojsku. E još je trebalo da Srbi iz JNA predaju naoružanje muslimanima, kao što vam je Jovan Divijak prodao veliku količinu oružja, pa je, da ne bi bio osuđen za taj kriminal, pristupio vašoj vojsci!

Igrom slučaja, i pukom srećom po Srbe, Alija je bio glup, pa nije uspio da uzme naoružanja od JNA, nego je morao da se bori na sve načine da ga dobije. Kukao je i traži po Svijetu da mu se pomogne. Tražio je i da mu Srbi daju oružje, jer su tobože svi građani BiH odvajali novčana sredstva za JNA, pa sa tim razlogom i muslimani polažu prava na vojnu imovinu! Glupo zar ne, da se podjeli oružje ravnopravno, kako bi nas lakše "potamanili"!

Evo, vidi danas, to čega su se Srbi bojali tih '90-tih, to ti je danas i tvoj Kavazović potvrdio. Isti cilj, islamizacija Bosne! Srbi imaju Srbiju, Hrvati imaju Hrvatsku, a Bosna je "vaša"! E neće moći prijatelju!

Veliki je problem kod tebe, a i kod velike većine mouslimana u BiH, što ne kažete istinu o ovom ratu. Vi kao niste znali da će biti rat, a sve ste radili da do toga dođe. Problem je bio što ste vjerovali da se Srbi neće moći tako sažno suprostaviti, a vjerovali ste moćnicima poput Bila Klintona, da će vas oni vojno pomoći da pokorite Srbe i ostvarite kontrolu nad BiH.

Da su kojim slučajem muslimani imali više oružja od Srba, pitanje je da li bi danas uopšte bilo Srba na teritoriji BiH!

Još jedna stvar koju ti kao i mnogi muslimani pogrešno tumačite, nisu Srbi okupirali ničiju teritoriju niti su bili agresori u BiH, negu su branili svoje kućne pragove! Pogledaj hronologiju tog rata i vidjećeš da su Srbi bili pretežno na odbrambenim zadacima, a muslimani u napadima osvajali srpska sela i tako pokušavali proširiti teritoriju pod svojom kontrolom.

A to što se danas druže pojedini iz RS i FBiH, to je stvar kulture, a velikim dijelom treba zahvaliti i ljudima koji su se u ona stara dobra vremena međusobno družili i volili, pa ih te lijepe emotivne uspomene privlače i održavaju u dobrim odnosima. Međutim, kako se danas po školama FBiH uče djeca, tumače se i mijenjaju istorijske činjenice i kako roditelji kod svojih kuća odgajaju djecu, mislim da će u budućnosti biti još veća mržnja nego što se stvorila tokom građanskog rata!

Građanski rat je bio i ne ponovio se! Ali ako do njaga kojim slučajem ponovo dođe, opet će doći zbog muslimana koji smatraju svojom cijelu BiH i žele po svaku cijenu njom da vladaju, kao u vrijeme "Otmonaske imperije"! Bilo, ne ponovilo se!
Idi na stranu - |listaj dalje|