fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_brcko - 96271 - 24.06.2016 : Petar Mijatovic Nemjesto - best (3)

Koridor


Pažljivo sam pročitao tvojih pet rečenica, i vjeruj mi, otvorio sam OČI i počeo drugačije da razmišljam. Hvala ti!

Hvala ti što si mi ukazao na zablude u vezi "probijanja" Koridora. Hvala ti što si me probudio iz sna i uvjerio da sam cijelo ovo vrijeme živio u velikoj zabludi. Bolje ikad nego nikad!

Cijelo vrijeme od 1992. godine pa do danas sam mislio sam da su oni rovovi i tranšeje, oni bunkeri, haubice i VBR-ovi iz Hrvatske, onaj buljuk vojske iz Rijeke, Zagreba, Splita, Varaždina - bili stvarni. Mislio sam i živio u zabludi, da su ti isti, pucali po meni, po nama, braneći svaki metar svete posavske "hrvatske" zemlje. Vjerujem da sam sanjao Bijelo Brdo, Kostreš, Kolibe, Lužane, Grčko groblje, Pećnik, Jakeš, Odžak, Dobor kulu, Lipu, Dobru vodu, Derventu, Brusnicu, Svilaj, Kadar, Prud... i sve ostale, znane i neznane, kote, sela, položaje.

Izvini što sam cijelo vrijeme živio u zabludi, da mi Srbi možemo nešto VOJNIČKI da osvojimo. Mislio sam i svi smo mislili. Hvala ti što si me razuvjerio. Hvala ti što si dokazao da vi Hrvati ne gubite ni bitke, ni ratove.

U pravu si. Posavina je poklonjena nama SRBIMA. Vjeruj mi da sam sve do sada mislio da su ispred nas babe i djedovi. Sve je nekako brzo padalo. Za nepovjerovati! Tek sad vidim da je sve to poklonjeno, dato, prodato... Pa što se brate odmah ne povukoste u "lijepu"? Čemu sav onaj krkanluk? Čudi me, jer vi ste narod poznat kao jedan od najinteligentnijih na Balkanu. Vi sve znate. Od "stoljeća sedmog".

Što nam bolan ne dadoste i Orašje? I ono je valjda POSAVINA. Što se u Dejtonu boriste za Odžak? Čuj poklonim ti, pa poslije tražim nazad. Sutra idem da u opštinsku boračku organizaciju, da me brišu sa spiska ratnih veterana. Sramota je san naplaćivati. Vjeruj mi, poslije tvog poučnog "referata", više ništa ne zna, 'ebo te mačak.
Idi na stranu - |listaj dalje|