fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 95983 - 15.05.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Knjiženje vojne imovine


Ja ne znam kakvog sve smeća ima među ovim Srbima koji su sebi umislili da su političari ali ako dozvole da se vojna imovina uknjiži na BiH može se govoriti o veleizdaji i rušenju ustavnog poretka koji je na snazi. Već je ustavni poredak i Dejtonski sporazum srušen sa arbitražom za Brčko pošto je stvorena treća teritorijalna jedinica u BiH, dok Ustav poznaje samo dvije: RS i Federaciju BiH.

Ako neko ima definisanu teritoriju, svoju vladu, skupštinu i finansiranje u određenom procentu isto kao i RS i Federacija BiH onda je to van svake sumnje treća teritorijalna jedinica bez obzira što je definisana kao kondominijum.

U Dejtonskom sporazumu jasno piše da ako se u postupku arbitraže strane ne dogovore ostaje postojeće stanje. Nažalost neki Srbi, koji su u to vrijeme umišljali da su političari, dozvolili su da RS postane cijela iz dva dijela.

Sa knjiženjem vojne imovine doćićemo u novi pravni cirkus pošto će i država BiH dobiti dio teritorije naravno protivustavno i antidejtonski. Interesantno da se po ovom veoma važnom pitanju ne oglašava ni BORS pa ni ova novoformirana organizacija Veterani RS. Nemogu borci ostati politički neutralni oni su dio sveukupne javnosti i ako se na ove naše kvazipolitičare ne bude vršio pritisak oni će prodati sve samo da im ne dođu u pitanje fotelje i ugled u određenim centrima moći.
Idi na stranu - |listaj dalje|