fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krajina - 95921 - 08.05.2016 : Diverzant72 Bl - best (0)

Pad Banjaluke


Naš napad na Ključ jeste bio jak, i 99% bi bio uspješan da nije bilo Hrvatske akcije "Južni potez". Upravo s moje lijeve strane u toj akciji nije bilo nikog da nas zaštiti u slučaju da njihove gardijske brigade krenu. Da se naše jedinice nisu povukle oni bi imali slobodan put nama za leđa. Moju jedinicu su vratili na Doboj ponovo, prije hrv napada.

Armija to nije odbranila, džaba im i Dudak i 17. krajiška, i crni labudovi, oni bi kao sto Dudaković reče "vidjeli gdje se branio Bihać" da nije bilo prije svega Hrvata ali i nekih dogovora.

U našim redovima je vladao haos. U toku njihove akcije "Maestral" od Jajca do Novog Grada mi nismo imali uspostavljenje linije, a broj mrtvih je bio preko 1000.

Ja sam nekoliko godina skupljao podatke, slušao iskustva i jednih i drugih. I zaključio sam da Hrvati nisu bili nešto strašni borci, ali nama je trebalo još 6/7 dobrih brigada na Krajiškom ratištu da se nosimo sa njima, bilo ih je kao pasa. A mi ne da nismo imali još 7 dobrih, nego nismo mogli da sakupimo još 1 osrednju u tom trenutku,

Kasnije se stanje popravilo, ali ko zna kako bi završilo da su oni napali banja luku jer su mogli dovesti još 50000 ljudi da tu akciju.

RE: Pad BanjalukeDiverzant,

nakon ovog članka mogu samo reći da je prava sreća što takvi kao ti ne pišu istoriju. Svima, sem tebi, je jasno da je haos u našim redovima izazvan namjerno, kako bi se teritorija prepustila Hrvatima. Dovoljno je sa linija povući artiljeriju, a zatim jednu ili dvije brigade. Nakon toga nastaje haos! Svi konci su vučeni iz GŠ VRS i Komande 1kk, i ovo je klasičan primjer šta se dešava kad u vojsci postoji odsustvo komandovanja. Tvoje viđenje je istinito, ali lokalno, i to ovim samo kvariš sliku o VRS, kojoj si i sam pripadao. Shvati jednom za uvijek, Krajina je trebala da padne da SDS ne bi izgubio vlast u Republici Srpskoj.
Idi na stranu - |listaj dalje|