fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 95911 - 07.05.2016 : Stari - best (2)

Da li smo mi budale?


Odavno namjeravam da neke stvari javno iskažem, a siguran sam da se mnogi neće složiti sa mnom. Ali ja ću reći svoje, pa vi kažite šta hoćete. Jer, u mojim ranijim člancima pominjao sam mnogo toga što se evo vremenom polako ali sigurno ostvaruje.

Mislim da na ovom sajtu nema od mene starijeg (po godinama), koji je iznosio svoja mišljenja o mnogim pitanjima o kojima se ovde pisalo. Iako sam se trudio da sve ono što napišem potkrijepim istinom i dokazima, dobivao sam kritike i poneku pohvalu za svoje članke, ali to nije toliko važno, jer ja sam prihvatao zdrave i dobronamjerne opaske.

Dragi moji saborci, vi pravi, a ne oni koji se izrodiše po matematičkoj veličini, na kvadrat ili na treću. Dobro razmislite šta ćete raditi prije nego krenete za čobanima, jer oni koji imaju više, oni bi htjeli još više. Ne dozvolite da vas vodaju kao ovce. Zašto ovo govorim?

Moram početi iz perioda bivše Juge u kojoj je bilo mnogo više stanovnika. Svi dobro znamo da je bivša Juga pred sami rat imala oko 23, 5 miliona stanovnika. U njij je djelovala samo jedna politička partija (SKJ) koja se za sve pitala, i njen naslednik SSOJ (omladina). Pored SKJ bile su još dvije organizacije. Jedna koja je predstavljala radničku klasu, SSJ, (sindikat) i SSRNJ, (sociljalistički savez).

Oni malo mlađi od mene, moraju se sjećati, da su članovi ovih političkih i nepolitičkih organizacija, morali plaćati svoju članarinu, ili ako ne plate, nisu više članovi tih organizacija. Sjećam se kao da je to bilo juče, kada su mene zbog umanjene partijske članarine izbacili iz članstva SKJ. Članarina se morala plaćati i omladinska, sindikalna i SSRN-a.

Ne ulazeći u tuđe avlije, već samo u BiH i njene entitete, želim da vas podsjetim na istinu koja se ne može pobiti bilo čim.

Zašto ovo vama navodim?

Govorim zbog toga što nađoh u novinama o izdvajanju budžetskih sredstava za političke, ne četiri partije, već za kako se navodi u jednom izvještaju preko 150 partija u BiH i koja je vodeća u regionu sa ovim brojem. Za djelovanje tih partija koje nas prave budalama i još hoće da nas posvađaju, troše ni manje, ali zato sigurni više preko 17, 5 miliona KM. Kada tu sumu podjelite na prosječnu zaradu u januaru mjesecu ove godine u RS, koja iznosi oko 500 KM, onda možete doći do rezultata koje sve količine novca odlaze onima koji nas prave budalama, a mnogi nezaposleni mladi tumaraju tražeći hljeba sebi i pordici.

Kao drugo, nisam zaboravio jedne od prošlih izbora kada su se zbirali glasovi u Banjaluci i kada je Dodik rekao: "Važno je da smo mi pobjedili u Banjoj luci, a za ostale me nije briga!"

Eto, to nam je "predsjednik naše republike Banjeluke."

Pa zar smo toliko glupi da dozvolimo sebi da nas kao ovce vodaju oni čobani kojih su napravili dva tora, jedan u Bijeljini a drugi u Banja luci, a puni su im džepovi novca.

Zar pristajete da odete na proteste sa onima koji se bogate iz budžeta BiH, Republike Srpske i Federacije? Zar vi da idete da se sukobljavate sa svojim sunarodnicima a oni koji vas huškaju trpaju u džepove jednomjesečnu svoju platu (Ognjen Tadić i njemu slični), koju bi vi primali za period od dvije godine, a vas huškaju na druge lopove. Pa budite prisebni jer znate onu našu staru poslovicu: "Na vuka vika, a iza vuka lisica sita."

Neka vam ovo bude za nauk prilikom sledećih izbora.

Ako se ipak odlučite da idete na proteste, onda (izvinite mi na izrazu) nađite usrane motke i kada dođete u Banjaluku udarajte po onima koji će vam biti na čelu kolone, koji vas pozivaju na demostracije.

I na kraju da kažem i ovo čovjeku koji stoji na čelu boraca: Druže generale Milomire, Ti si se nešto povukao u zaklon. Čini mi se da nisi ostao "neutralan", ali ne znam zašto?
Idi na stranu - |listaj dalje|