fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krajina - 95531 - 18.03.2016 : Kartum7193 Banja luka - best (0)

Sadejstvo '93. (2. dio)


Pozdrav svima,
već sam opisao kako je prošla moja jedinica na tom prokletom trafou. Ali ima i nastavak!!!

Nakon sukoba sa drugom srpskom jedinicom i prestanka pucnjave od nas četvorice koji smo završili u odvodnom kanalu dvojica su bila ranjena, jedan teže i jedan lakše. Ovoga što je teže ranjen zvaću Lepi, nije mi dozvolio da rasječem unuformu koju je tek bio zadužio nego sam mu morao skinuti hlače da ga previjem! Nažalost gadno i obilno je krvario i nisam mu nikako mogao zaustaviti krvarenje. Lepi je bio ranjen u nogu! Ovaj drugi, Krle krezavi je dobio geler u desnu podlakticu, tačnije odbijen mu je mišić. Obojica su prebačeni bvp do saniteta i preživjeli su.

Ja nisam bio ranjen, ali mi je pancir pokupio par sitnih gelera a četvrtom, Zimsu se nije ništa desilo. Kasnije popodne, jedinica je zamijenjena nekom drugom jedinicom i ja sam se obreo u bolnici u Brckom da obiđem Lepog i Krleta i još neke ranjene momke gdje i saznajem za prave gubitke jedinice. Vidio sam Krleta i on mi reče ko je ranjen a ko je poginuo, ko je prebačen na VMA.

Izlazim napolje i palim bog te pitaj koju cigaretu. Tog dana na parking dolazi civilno auto i dovozi nekog civila teško ranjenog-Hrvati granatirali grad a ovaj se našao na pogrešnom mjestu i ostao bez noge. Vozač vozila pita sanitetliju šta da radi sa odbijenom nogom a ovaj je uzima i baca u kantu i govori: "Moli boga da preživi." Muka mi je i ja se presavijam na stepenicama bolnice i povraćam kao nikada do tada. Ovom ludaku što dođe sa mnom, Zimsu, sve ovo je smiješno.

Vraćamo se u kasarnu u Brčkom, ne mogu da zaspim iako sam umoran kao pas. Pakujem stvari od jednog poginulog saborca u transportnu vreću! Nisam zaspao cijelu noć i pokušavam da shvatim zašto su nas otresli sa leđa, majku mu kad su znali gdje smo. U tom sviće, tovarimo stvari u vozila i vraćamo se u bazu kod Doboja.
Idi na stranu - |listaj dalje|