fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

16_krajiska - 95377 - 05.03.2016 : Kartum7193 Banja luka - best (0)

Sadejstvo '93. Strujni koridor


Bio je to naš 1. bataljon Vojne policije. Nije greška! Ušli smo im u rovove bez ikakvih problema, nakon artiljerijske pripreme. U rovovima smo im nasli sanduke municije, Prvi partizan Užice '93. godine proizvodnje. Nekoliko vojnika smo im i zarobili, kao i Nissan...

Prenoćili smo uz samu prugu. Nikoga od naših nije bilo ni lijevo ni deno. Napravili smo "potkovu" tj. polukružnu odbranu. Ujutro nam dvojica mislimana sama dođoše. Nisu ni znali da smo tu. Vidi se da je bilo rasulo u njihovim jedinicama. Krećemo dalje. Pred nama se nalazi trafo-stanica. Stižemo tamo bez ispaljenog metka. Veselimo se, a kako i nećemo je će sada Banjaluka dobiti struju! A onda iz vašeg pravca, 16. kbr, kreće pucnjava. Naletjeli ste na nekog, dobro se mlatite sa njima.

Nastaje zatišje. Čuju se oklopi, lijevo i iza nas, daleko u dubini naše teritorije. Međutim, sve su bliže. Naši izviđači izlaze pred oklop, a ovi misle da je neprijatelj pa počinju pucati i granatirati i njih i nas kod trafoa. Prva granata kod trafoa ubija bivšeg pripadnika 16. krb, oca dvoje djece koji je tek prije par mjeseci prešao kod nas. Geleri ranjavaju još dvojicu. Moj pancir je takođe pokupio par gelera, a manjima sam samo okrznut. Čujemo na stanici poziv da se prestane. Čujemo i vezistu sa prvog bvp, koji govori da tučemo po našima, da je prepoznao pancire i trake. Nažalost, bilo je kasno. Mi smo oštetili jedan bvp.

Ko je naredio napad? Ne mogu to sada javno da kažem, a bio je to jedan oficir VRS, danas je on general u penziji. Često ga viđam na televiziji.
Idi na stranu - |listaj dalje|