fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

16_krajiska - 95339 - 01.03.2016 : Kartum7193 Banja luka - best (1)

Sadejstvo '93, strujni koridor


Prijatelju Veteran72, iznerviralo me je što baš moju jedinicu nisi naveo. Svi korpusi VRS su imali po jedan bataljon vojne policije sem 1KK koji je imao sticajem okolnosti dva bataljona, i to 1. bvp stacioniran u Banjaluci i 9. bvp u Doboju.

Navešću SAMO tri lokacije gdje sam učestvovao zajedno sa 16. kbr u Posavini: Omerbegovača, Ulice i Vidovice. Naravno, govorim o širem rejonu, možda smo i bili negdje zajedno.

Ono što me u mnogim ratnim pričama iritira je uljepšavanje istih. Već sam naveo gubitke moje jedinice u borbi za KRVAVI i jebeni trafo. U tim borbama je zarobljen i jedan crveni Nissan Patroll. I u rovovima neprijatelja je nadjena municija ppu 93. Ni jedan moj saborac nije nastradao od neprijateljskog metka, nego od srpskog, napali su nas sa leđa. Valjda ti je sad jasno šta hoću reći. Jedan od poginulih saboraca je iz 16. kbr prešao kod nas. Neću da pominjem imena.

I da nadam se da NE ZNAŠ kako je tešo lagati nečiju mater ili sestru govoreći da im je sin / brat poginuo od muslimansko-hrvatskog metka a sam znaš da ga je ubio Srbin.
Idi na stranu - |listaj dalje|