fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca - 95337 - 01.03.2016 : Stari - best (1)

Ko je bio Pape?


Pisao sam jednom prilikom o nekim, meni nepoznatim autorima na ovom forumu, o njihovim temama o kojima govore i pišu, a da nisu dovoljno upoznati ili informisani o onome što hoće da kažu.

Moram biti iskren pa da vam kažem da sam neko vrijeme razmišljao o tome ko je "Pape" jer se nisam mogao odmah sjetiti. Znam da su nekoga u Vogošći tako zvali zbog zbog fudbala, ali nisam mogao da povežem o kome je riječ. Ko je taj Pape? I onako nevezano od pročitanog članka na ovom forumu o Papetu, upitah moju suprugu:

  • "Boga ti ženo, znaš li ti koga su u Vogošći zvali Pape?"
  • "Pa kako to da ne znaš, a stanovao je u susjednoj zgradi?" - upita me žena a zatim mi reče i imena njegovih roditelja.

    Neću ponavljati riječi koje je ovde napisao Pravi, ali evo i ja da kažem par riječi o tom Papetu.

    Pape je, kao najmlađ od troje i jedino muško dijete kod svojih roditelja, bio je veoma živahno dijete. On je volio svoje roditelje koji su mu bili naklonjeni upravo zbog toga što je bio najmlađi u porodici. Koliko ja znam, Pape se u ono vrijeme posvetio fudbalu. Bio je uporan da dostigne veličinu pojedinih tadašnjih poznatih fudbalera u Jugoslaviji i da bude uzor njegovim vršnjacima, pa i onim mlađim, da i oni krenu u život sporta, pa je imao kod sebe i neke male osobine koje su podsjećale na Sušića-Papeta.

    O Papetovom učešću u ratu i njegovo ponašanje kao maloljetnika, iskreno da kažem, ne mogu govoriti jer mi nije poznato. Međutim, govoriti o tom maloljetniku kao nekom jajari, a zanemariti one koji se kriju iza tog naziva, je besmisleno. O njegovom jajarstvu nije mi poznato, iako sam bio cijelo vrijeme rata u Vogošći.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|