fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 95166 - 14.02.2016 : Dragiša Kićanović Zvornik - best (1)

Status prvoborca


Poštovani,

čitam poruke svojih sapatnika i samo mogu da zaključim da nas isti jadi muče. Od svih komentara najviše me boli činjernica da su političari, skorojevići, uspjeli u svojoj namjeri da stvore razdor među borcima. Napravili totalno nejedinstvo među nama!

Da moju tvrdnju potkrijepim činjenicama, navešću da su u samom početku, odmah nakon rata, napravili paralelu između onih boraca koji su se prvi latili oružja i stali u odbranu srpskog nartoda i onih koji su se priključivali nakon pola do godine dana. Boli me činjenica da sam među prvima stupio u redove štaba TO u svome mjestu stanovanja dok su mnogi maksimalno izbjegavali i bježali u dubinu slobodne teritorije.

U prvih mjesec-dva, ono teritorije što je uzeto u mojoj zoni nije se promjenilo toko čitavog rata. Nakon završetka rata svi dobijamo isti status borca prve kategorije. Takođe me boli činjenica da sam prije rata bio pripadnik MUP-a BiH, školovan u tom domenu, nakon rata i do dan-danas ne zaslužujem da budem pripadnik našeg MUPa a muslimani dobijaju status u istom i to po popisu iz 1991. godine. Strašno!

Kada gledam i slušam kako se na drugoj strani favorizuju učesnici rata i kako se guraju u sve ključne ionstitucije i agencije, naročito po pitanju bezbjednosti, muka me uhvati šta ovi naši sa nama rade. Nedaju nam da se javimo a kamo li da učestvujemo u sistemu bezbjednosti države. Šta mislite da je kod njih akcija žetva odrađena kao kod nas, malo sutra. Oni taj luksuz nikada više sebi neće dozvoliti, zapamtite. Neka nam je Bog na pomoći ali crno nam se piše.

Zato poštovani borci potrebno je da zaustavimo ovaj razdor među nama koji nas uništava kao neko maligno obolenje, i treba da zbijemo redove i počistimo ovaj šljam koji se nakupio i koji nas tobože predstavljaju kako u Republici Srpskoj tako i na nivou BiH. Svi treba da se potrudimo u svojim Opšinskim odborima da se riješimo kukolja u svojim redovima, pa tako redom. Ako to u skorije vrijeme ne učinimo od nas neće ostati ništa.
Idi na stranu - |listaj dalje|