fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

anegdote - 95129 - 09.02.2016 : Feniks RS - best (3)

Zajednička kuća


Da bi potražo pravdu jedan otac odluči da se obrati glavnom državniku a kada je došao do njega započe svoju priču.

 • Imao sam dva sina koji su zajednički sticali sve u životu, pa tako jedan dan odlučiše da zajednički naprave kuću za sebe i svoje porodice. Nažalost prilikom zidanja te kuće jedan sin tokom radova nastrada ali drugi sin bi uporan i teškom mukom i sa dosta truda i odricanja izgradi tu kuću.

  Nakon što je sve uredio, pošteno je podjeli sa ženom i djecom stradalog brata, kako su to njih dvojica nekada i planirali.

  Ne prođe puno vremena a drugi sin koji je obolio praveći tu istu kuću razboli se i strada, pa tako dođe i do suda koji je trebao da pravedno podijeli imovinu.

  Sud odluči da gotovo svo bogatstvo koje su sinovi zajednički stekli treba da pripadne porodici sina koji je stradao prilikom gradnje kuće radi materijalnog obezbjeđenja njegove žene i djece i da sve prednosti i prava u toj kući pripadaju njima.

  Kada je državnik saslušao starca, on se začudi i reče da je to nemoguće i da ni po kakvom zakonu to ne može biti tako. Onda mu starac reče, nažalost tu nepravednu odluku ste vi donijeli. Moja dva sina su dva borca VRS, kuću koju su zajednički počeli graditi je Republika Srpska. Jedan je poginuo sredinom rata a drugi se borio do kraja rata do potpunog stvaranja Republike Srpske. Nakon rata supruga i djeca poginulog sina obezbjeđeni su od vaše vlasti i sve im je obezbjeđeno u materijalnom i finansijskom smislu. a i prava su im data sa prednostima u svemu.

  Nažalost porodicu drugog sina i njegov doprinos ste brzo zaboravili mada je on tu kuću izgradio i za vas a kuća u čije je temelje život ugradio moj prvi sin nikada ne bi bila dovršena da nije bilo njega. Nažalost danas o njegovoj ženi i djeci niko ne brine i oni nemaju nikakva prava u kući koju je on izgradio.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|