fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srdjan_aleksic - 94945 - 26.01.2016 : Amer Arslanagić Trebinje - best (3)

Dan uoči 23 godine od smrti Srđana Aleksića


Žalosno je, veoma žalosno, i nakon cijele 23 godine od smrti/pogibije Srđana Aleksića da se toliko želi zaobići istina i izokrenuti sve ono što je vezano za Njegovo ime.

Ogorčeni zbog ličnih životnih iskustava, javljaju se demoralisani i duhovno poraženi izopćenici sa nekim čudnovatim fikcijama i opisima događanja na trebinjskoj pijaci tog turobnog januarskog dana 1993. godine.

Tako, nailazeći na komentare pune neistine, blaćenja, bljuvotina, proizvoljnih zaključaka, samo se dolazi do zaključka koliko su ti pojedinci (a na žalost i velike grupe ljudi) zatucani u tom svom ograničenom poimanju ljudskosti i onoga što im je, kao pripadnicima ljudske vrste, pokazao i u amanet ostavio Srđan Aleksić.

Sjećajući se Njegovog lika, ubjeđen sam da bi, da se kojim slučajem može pojaviti i vidjeti sve ovo što se o Njemu priča, prepričava i naglaba, svim tim jadnim bezdušnicima, ali i onim koji su se usudili to Njegovo urođeno ljudsko osjećanje za bližnjega svoga prenijeti u neke etničke, nacionalne i torovske visine, britko i kratko odgovorio i labrnje im začepio.

Činjenice su jedno, a ova pusta laprdanja, kojih je, žalosti, u izobilju na ovom a i drugim mjestima, su sasvim nešto drugo. Ja samo znam da bi Srđan isto učinio i da su se ološi okomile i na Njegovog Bora, ili Peđu, ili Baneta. Ali, eto, sudbina je htjela da to bude Alen, pa su stvari, po prirodi zakržljalih ljudskih osobitosti u poganim vremenima, prevedene u gotovo životinjske.

A danas, iz prikrajka debelog 23 godine, još jasnije se vidi slika Trebinja i širokog okruženja, te nije zgoreg još jednom ponoviti: Pisale se istorije po volji moćnika ili ne, ostaje Srđanovo djelo daleko, daleko iznad ovozemaljskog Trebinja da svijetli i opominje.

Idi na stranu - |listaj dalje|