fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 94897 - 21.01.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

O konstutivnosti naroda


O konstitutivnosti svih naroda na cijeloj teritoriji BiH u Dejtonskom sporazumu i ustavu BiH nema ni jednog slova. Sa odlukom ustavnog suda o kostitutivnosti naroda u oba entiteta praktično je srušen Dejtonski sporazum i vraćeni smo na predratno stanje. Iz te odluke proizilaze sve kasnije odluke tog suda koje su krajnje nepovoljne po srpski narod u RS.

Ključno je pitanje ponašanje Srba koji sebe smatraju političerima u tim situacijama. Mora se do kraja otvoreno reći da su oni provodili u djelo ove odluke jer im je važniji bio lični interes od interesa RS. Kako mnogi od tih ljudi i danas opstaju na političkoj sceni, meni nikada neće biti jasno. Ne mogu da vjerujem da je srpski narod u ovolikoj mjeri politički nepismen i da im još uvijek vjeruje, a oni se bore samo za lične interese i pozicije i da se slučajno ne bi zamjerili određenim centrima moći iz inostranstva.

U bliskoj budućnosti, kada nam budu ispirali mozak sa EU pošto nemaju izlaza iz ove ekonomske situacije u kojoj se nalazimo tek će uslediti veliki ustupci i prenos nadležnosti na BiH.

Nema u ustavu BiH i Dejtonskom sporazumu vijeća naroda u entitetima to su formirali srpski izdajnici koji su u to vrijeme bili u vladi i skupštini RS. Valjda su se plašili da ih visoki prestavnik ne smijeni a to je već gadno odoše visoke plate i pozicije u društvu koje donose određene privilegije.

Iz srestava informisanja možete vidjeti da bošnjaci veoma često potežu pitanje vitalnog nacionalnog interesa i kad je to opravdano i kad nije i usporavaju donošenje odluka. Ništa oni za to nisu krivi sve su im to omogućile srpske "patrite".

Moraću još jednom da citiram jednu mudru izreku Petra Petrovića Njegoša: "Svak' je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka!"
Idi na stranu - |listaj dalje|