fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 94879 - 19.01.2016 : Feniks RS - best (1)

Opredjelite se za Veterane RS ili BORS


Milenko, to što ti pominješ već je osnovano i ta organizacija su Veterani Republike Srpske. Vjerovatno si upoznat o tome i vidiš da su već postigli određene pomake u rješavanju boračkih problema. Prvi od njih je bio problem selektivnog rada Tužilaštva BiH i inicijativa koju su veterani pokrenuli prije skoro 9 mjeseci, prenesena je predstavnicima vlade, što je rezultiralo da se stvari pokrenu sa mrtve tačke i koje su sa određenim značajem Veterana dovele do odluke Vlade RS o održavanju referenduma o legitimnosti rada navedenog tužilaštva.

Naredna aktivnost je usmjerena na reviziji kategorizacije boraca VRS, kojih je po podacima bezbjedonosnih službi Srbije, kao i po podacima bezbjedonosnih službi tzv. armije BiH (proračunavajući odnos snaga pred poslednju ofanzivu za deblokadu Sarajeva) 1994. godine, ukupno bilo negdje izmedu 70.000 i 80.000, da bi to pravo po sadašnjem registru boraca ostvarivalo 224.000 kategorisanih boraca VRS. Upravo zbog toga moramo odvojiti prave od lažnih boraca, koji su na osnovu familijarnih i prijateljskih odnosa ili mitom uspjeli da se upisu u registar.
Na osnovu onoga što predlažeš, pretpostavljam da si upoznat sa radom Veterana, jer su odavno aktivni u Doboju i bilo bi ružno da sada kopiraš njihove započete aktivnosti radi stvaranja slične organizacije.

Ukoliko nisi bio upoznat o pomenutim aktivnostima Veterana Republike Srpske, a iskreno želiš da ostvariš bolji položaj časnih boraca predlažem ti da se uključiš zajedno sa njima jer većina njihovih članova zastupa tvoje ideje.

Veliki pozdrav za tebe.
Idi na stranu - |listaj dalje|