fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 94849 - 16.01.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (2)

Osnivanje nove boračke organizacije


Pošto borci RS nemaju svoju organizaciju, ja predlažem da krenemo u osnivanje iste ali na način da njeni izabrani prestavnici stvarno zastupaju interese boraca prema državi. Da bi se to postiglo potrebno je zadovoljiti nekoliko preduslova:

1. Članovi organizacije mogu biti svi borci RS ali u organe ne mogu biti birani pripadnici političkih stranaka ili stranački funkcioneri pošto bi bili automatski u sukobu interesa. Ovakav pristup je potreban pošto Vlada RS i boračka organizacija nikako ne mogu biti partneri pošto su im interesi različiti. Vlada RS će uvijek nastojati da za ovu organizaciju izdvaja što manje srestava a naš je interes dijametralno suprotan. Ako imaju novca da finansiraju "vojsku" i još nekakvih 15.000 zaposlenih u institucijama BiH od kojih niko nema koristi a u ovoj godini moraju za taj budžet izdvojiti oko 600 miliona KM moraju imati i više novca za borce RS.

2. Izbori u ovoj organizaciji na svim nivoima bili bi tajni, između više kandidata i svaki član ima pravo da se prijavi za izbore na bilo koju funkciju. Osnovni programski ciljevi ove organizacije bi bila stalna borba za poboljšanje statusa boraca i borba za očuvanje RS. Postojeća organizacija koja sebe naziva BORS je otuđeni centar moći od koga borci RS nemaju nikakve koristi. Što se mene tiče mogu i dalje da hodaju po parastosima, proslavama dana brigada da i dalje daju štura saopštenja a niko nema petlje da oštro napadne one koji i danas vrše prenos nadležnosti na BiH.

Ukoliko među vama ima onih koji su zainteresovani za ovu ideju koju naravno treba razraditi ovo su samo početne smjernice moj broj telefona je 065 302481 pa da razgovaramo. Pozdrav svim pravim borcima i istinskim patriotama.
Idi na stranu - |listaj dalje|