fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ozren - 94848 - 16.01.2016 : Samir Lozic Borovnica - best (2)

Treba priznati poraze


Bio sam učesnik ovih događaja od prvog pa do zadnjeg ratnog dana. Nekako ne mogu da progutam to da baš ni jedan srpki vojnik neće da prizna vojnički poraz, a bogami bilo ih je puno. Ne vrijeđam nikoga jer smo svi mi u ratu branili svoje. Ipak, treba priznati vojničke poraze kao što su Vozuća, Treskavica, Bjelašnica, Nišićka visoravan, Igman itd...

RE: Treba priznati porazeSamire,

mnogo ti toga nabroja, ali ne napomenu da su Igman i Nišićka visoravan doista bili porazi muslimanske strane, te da se na Treskavici i Bjelašnici vodio krvav rat bez nekih značajnijih pobjeda. Izuzetak je svakako Trnovo, koje je bilo u muslimanskim rukama oko godinu dana, ali ga je VRS povratila pod svoju kontrolu. Konačno, Vozuća jeste srpski poraz.

Najveći muslimanski poraz, po mom mišljenju je bio proboj Koridora od strane VRS i stvaranje Srpskog Sarajeva.

Dešavanja u 1995. godini ne mogu da se nazovu pobjedama ili porazima. Primjera radi, Srebrenica nije nikakva srpska pobjeda jer je ovaj gradić predat bez borbe, već znamo i zbog čega. Isto važi i za Krajinu. Nadam se da ćeš se bar složiti da Srpsko Sarajevo nije zauzeto vojnički, tj. predato je politički, nakon Dejtona.

Što se Ozrena tiče, očigledno je da je politika igrala veliku ulogu u njegovom padu. Da je ono kojim slučajem bilo od izuzetne važnosti za Srbe, kao što je bilo važno za muslimane, njega bi Srbi i sačuvali.
Idi na stranu - |listaj dalje|