fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_zvornik - 94777 - 10.01.2016 : Samir Alić Zvornik - best (0)

Dešavanja u Zvorniku na početku rata


Viteže Kojo,

na osnovu svega što si napisao, vidim da dobro poznaješ dešavanja u gradu Zvorniku 1992. godine. Sve navedeno je tačno, a ono što ja znam jeste da je Legijina grupa, pored Žune, tražila i tog drugog policajca koji je bio poznat po nadimku Boban. Riječ je o policajcu koji je poznat po tome što ga je Zvonimir Boban, fudbaler Dinama, udario nogom u onom čuvenom sukobu između navijača Dinama i Zvezde na Maksimiru 1991. godine. Taj policajac je bošnjak-musliman i bio je tada u sastavu Združene jedinice SUP-a koji je obezbeđivao tu utakmicu. Nakon tog dešavanja, ostao mu je nadimak Boban.

Priča se da je ta grupa došla u Zvornik po nalogu načelnika uprave bezbjednosti jna generala Boškovića, da provjeri navode u vezi šverca oružja koji se navodno vršio na obje strane od strane lokalnih samozvanih komandanata i jedne i druge strane. Navodno, grupa je greškom skrenula ka gradu Zvorniku i na ulazu u Zvornik, na Vidakovoj njivi je zaustavljena od strane mupa i PL.

Koliko znam, vojvoda Pusula je negdje u Srbiji.

Taksista Perica je nastradao pod sumnjivim okolnostima u zimu 1990/1991. godine i pronađen je izmaskriran u šumi, negdje između Kiseljaka i Kovačevića. To je bio mlad dečko, rodom iz Malog Zvornika, odnosno Brasine. Pričalo se svašta za tog momka, ali znam da je nesretnik nastradao.
Idi na stranu - |listaj dalje|