fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_zvornik - 94741 - 07.01.2016 : Samir Alićć Zvornik - best (0)

Dešavanja u Sapni


5. aprila 1992. godine, bila je nedelja, u Sapni se desio oružani napad na odjeljenje vojne policije JNA koje je pravcem od zvornika preko Sapne krenulo ka predajniku Stolice na Majevici, gdje je jedinica JNA obezbeđivala postojeću instalaciju. Tačnije, vojna policija je obezveđivala finansistu JNA koji je nosio plate vojnicima na Stolicama.

S obzirom da je taj dan bio vašar u Sapni, i da je bila velika gužva, kolona sastavljena od jednog auta zastava 128 sa oznakama vojne policije i jednog Pincgauera sa oznakama vojne policije, je prvo usporila a zatim je pucano u kolonu i ubijen je zastavnik JNA Stojanović, a vojni policajci iz Pincgauera su razoružani i pohvatani.

Mislim da je zastava 128 velikom brzinom uspjela da se vrati nazad od Sapne ka Zvorniku. U toku dana na intervenciju komande JNA iz Tuzle, uhvaćeni vojnici su pušteni, i vraćeni su sa oružjem.

Nakon tog događaja, već sledeće jutro 06. aprila 1992. godine, Zvornik je bio blokiran.

Što se tiče Žune, to je bio lokalni krimos i jedan od četvorice braće Žuna, koji su ustvari svi bili krimosi i banditi. Asim Alić je bio u krim-policiji SJB Zvornik, i nije mi nikakav rod!
Idi na stranu - |listaj dalje|