fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 94676 - 30.12.2015 : Dusa buyionic Dragan Kozuhe - best (0)

Početak napada na Barakovcu


Pomozi Bog braćo!

Da se vratim na dole pomenuto ratište oko Doboja. Tamo je bilo jako teško. Ja sam inače iz Osinje i nas su tamo poslali da držimo liniju. Stigli smo na to mjesto u rano jutro, pošto smo noć prespavali u nekakvoj kasarni u Doboju. To je bila JNA kasarna, i u njoj je bilo oružja kakvog god hoćeš.

Moram priznati da me je bilo strah i da sam se ježio kada sam čuo da ide na to ratište. Čuo sam da tamo hvataju žive. Brdo na koje sam bio raspoređen se zvalo Barakovac. Čim smo ušli u rovove, oni što su tamo bili su kao poplašeni pobjegli nizbrdo. Kažu da nisu bili kući 15 dana.

Prvi dan sam proveo u rovu. Nisam smio izaći napolje jer nas je gadao snajper. U rovu sam našao sanduk pun bombi, bilo ih je preko stotinu. Ja sam samo njih bacao iz tranšeje. Tog dana nismo dobili hranu, pa smo bili dosta nervozni.

I prva noć je bila dosta napeta. Pucali smo sa 84-kom svaki sat, da se javimo. Ujutro, nije bilo još ni svanulo, a ja čujem da nekih 30-tak metara naniže nešto šuška. Ja pogledam malo bolje i vidim da čovjek stoji, a na ramenu drži nešto kao zolja samo malo veće. Jebo te ljeb, grunu nešto u rov ljevo od našeg. Eto, tako je krenuo napad.
Idi na stranu - |listaj dalje|