fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 94573 - 15.12.2015 : Drago Vujic Gradiska - best (0)

Do kada će nas ponižavati?


Poštovani istinski borci,

sve ovo što ću reći pišem iz revolta, a trudiću se da ne budem ekstremno vulgaran. Nisam sigurno ni prvi niti poslednji koji se pita dokle ćemo trpijeti poniženja, pogotovu od onih koji danas uživaju na pozicijama za koje smo mi lili svoju krv i dali djelove tjela i mnoge živote.

Mi istinski borci smo svjedoci svakodnevnog ponižavanja, maltretiranja i negiranja naših zasluga u ratu. Postavlja se pitanje zašto smo bili tamo gde smo bili, zašto smo se borili, prolijevali krv i ostavljali naše kosti. I danas tragamo za mnogima i njihovim kostima GDE JE TA BORAČKA ORGANIZACIJA KOJA JE STVORENA DA SE BORI ZA NAŠA PRAVA? Da li rukovodstvo BORS-a uopšte misli o nama, šta uopste radi osim što primaju enormne plate? Šta to čine za nas borce svi redom demagog do demagoga, mažu nam oči... DOKLE TAKO? Svakim danom sve nas je manje, a po spiskovima ima nas više nego u ratu. Šta se čini da se iskreno dođe do tačnog broja istinskih boraca? Primjer Gradiške samo u mojoj mjesnoj Boračkoj organizaciji vode ljude koji su umrli i po 10 i više godina na spisku kako bi uzeli onu bjednu članarinu i od umrlih. Strašno! Da li se vrši revizija boraca i ako smo to pokrenuli pre pet i više godina? D ali se povećao borački dodatak i ako nas je sve manje i manje i ako je nakaradno napravljen umjesto borci koji ne rade, dajte onima koji rade pa tako borci 5. i 6. kategorije imaju više od borca 1 kategorije. NESPOSOBNOST NAM JE U RUKOVODSTVIMA, NEK SE SRAME SVEGA.

Pitam se znaju li oni koliko nas se ubilo zbog neimaštine. Moj slučaj: dva moždana, ovisan o pomoći drugog lica i socijalna pomoć 80 km. Borac sam 1. kategorije, odlikovan medaljom za vojnicke vrline i odbio odlikovanje za hrabrost. Trebao sam robijati zbog toga, a odbio kad sam vidio sa kim stojim u stroju za dodjelu. Sramota je što nam i sada kažu da ove medalje ne vrede, nisu uvrštene u listu za dodjelu sredstava pa se postavlja pitanje ZAŠTO IH DODJELI CRNI RADOVANE? Mnogo toga nam nepravedno uradiše.

A sada da kažem o onom što nam iz dana u dan serviraju sad trenutna situacija. Nije dobra u državi, ne možemo više PITANJE KAD u današnjem vremenu više se posvećuje pažnje egzilima za pse nego za pojedine boračke organizacije proverite braćo istina svakim danom se osnivaju nova udruženja i nestaju boračke organizacije i pojedine boračke organizacije jednostavno nestaju. Primjer veterana solidarnost i da ne nabrajam, muljaza do muljaze, nemaju nikakve kontrole nad radom i transparentnošću po sistemu prebaci ti meni i popolovićemo i opravdati sredstva i ono malo što je namjenjeno borcima na pozicijama, ajde recimo boračkih organizacija dolaze nam ljudi sumljivih morala i nisu borci 1. kategorije. Niko o tome ne vodi računa, pogotovo krovna organizacija a što se tiče porodica poginulih oni ipak imaju rukovodstvo koje kako-tako rade, mada se mora reći da i tamo niko ne vrši revizije jer samo na području Gradiške ima bar 50 porodica koje ne zaslužuju biti u toj kategoriji mogu pripadati civilnim žrtvama rata ili drugo i na kraju politika nam je ušla i u boračku tamo gde postoji boračka to će nas razjediniti i dovesti u još goru poziciju ovim putem.

Apelujem na istinske borce da dignu svoj glas u mjesnim boračkim organizacijama da traže uvid u spisak boraca i kažu istinu ko zaslužuje ako ne na tom spisku da povedu računa o kandidatima koji će ih istinski zastupati. Isto tako ne treba nasjedati na već unapred podmetnute kandidate, opštinske boračke organizacije samo na taj način možemo poboljšato rad i naša prava ostvariti republičko rukovodstvo, stalno pritiskati za naša prava ni Savčić ni Savanović ne rade u našem interesu.

Drago Vujiš
Gradiška, borac 19. pješadijske brigade
Idi na stranu - |listaj dalje|