fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

muslimani - 94521 - 08.12.2015 : NOMAD Srbija - best (0)

Uhapšen zločinac


BiH: uhapšen zbog ratnog zločina nad Srbima

Sakib Mahmuljin osumnjičen da je počinio ratne zločine u okviru odreda El-Mudžahid koji je u širem području Vozuće 1995. ubio oko 50 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti

SARAJEVO - Nekadašnji zapovednik 3. korpusa Armije BiH, Sakib Mahmuljin uhapšen je jutros zbog sumnje da je počinio ratne zločine u okviru odreda El-Mudžahid, koji je u širem području Vozuće od jula do oktobra 1995. ubio oko 50 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti, prenosi Tanjug.

Mahmuljin Sakib osumnjičen je za krivično delo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika. Osumnjičeni tereti se za nečovečno postupanje prema oko 20 ratnih zarobljenika i civila.

Mahmuljin kao zapovednik 3. Korpusa ARBiH tereti se da je propustio da spreči počinjenje ovih krivičnih dela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila od pripadnika odreda El Mudžahid.

On se tereti da je imao informacije da se pripadnici odreda El Mudžahidin spremaju da počine ovo krivično delo, odnosno da su ih već počinili, ali nije ništa preduzeo da bi sprečio i počinitelje kaznio.

Nakon hapšenja osumnjičeni je sproveden u Tužilaštvo koje ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora ili mera zabrane u skladu sa zakonom, saopštila je Agencija za istrage i zaštite u BiH (SIPA)

Veliki je to krvolok!!!
Idi na stranu - |listaj dalje|