fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pocetak_rata - 94443 - 27.11.2015 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

Re: O Srbima koji su ratovali na drugoj strani


Sasvim je sigurno da je jedan procent Srba koji su ostali na drugoj strani ratovalo protiv nas. Večina njih je iz interesa da sačuva imovinu ostala na drugoj strani, a po zakonu je svaki čovjek dužan da bude radno ili vojno angažovan u slučaju rata.

Za razliku od srpske strane muslimanska strana je sprovodila mobilizaciju nad cijlim stanovništvom. Tako su Srbi prisilno došli u situaciju da pucaju na svoje najmilije. Srbi su po tom pitanju bili tolerantniji, pa se muslimansko stanovništvo nije mobilisalo u sastav vojnih jedinica.

Mali broj Srba je bio u sastavu takozvane Armije BiH iz ideoloških razloga, a jedan dio od njih je počinio i zločine nad svojim narodom, da bi dokazali patriotizam islamskoj državi BiH. Pouzdano znam da su neki od ovih koji su monstruozno mučili svoj narod uspjeli da pobjegnu iz Sarajevo preko teritorije Republike Srpske. Zahvaljujuči lošoj međusobnoj saradnji DB-a Republike Srpske i DB-a VRS zločinci su prolazili kroz našu teritoriju, a da se za to nije znalo.

Jedan takav slučaj brata i sestre koji su monstruozno mučili srpske građane u Sarajevu po privatnim zatvorima, a kasnije su uspjeli da pod lažnim imenima preko Grbavice napuste BiH i odu za Beograd, gdje im se gubi svaki trag.

Mislim da se mnoge stvari znaju, šta se dešavalo u muslimanskom dijelu Sarajeva, ali da oni koji su mogli da budu svjedoci tih događaja i danas se boje o tome da pričaju!
Idi na stranu - |listaj dalje|