fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

nebojsa_spiric - 9441 - 28.04.2006 : Miroslav Spiric Florida,Usa - best (1)

Jedna je istina


Rade, vidim da si dobro upoznat sa akcijom na Ravnom Nabožiću.

Sve što si iznio je tačno, međutim to kako je neko pozvao Špiru po imenu i sasuo u njega rafal ne uklapa se u priču onih koji su tada bili na licu mjesta.

Sve je moguće, međutim, Špiro je poginuo od samo jednog metka sa kojim je pogođen u vrat. Kada je krenuo tu veče u akciju, imao je na sebi dupli pancir i na glavi šlem, što znači da mu je samo vrat ostao nezaštićen.

Uoči polaska, kada su se maskirali rekao je da ga namažu i po vratu jer bi tu mogao biti pogođen. To se i dogodilo. Prilikom tog razgovora bili su sa njim "Ćurka" i njegov rođak Vaso Bošković. Jedan od njih dvojice je u akciju nosio snajper sa kojim je Špiro vjerovatno i pogođen.

Jedan naš komšija, inače Špirin školski drug, je bio sa njim kad su ga dovezli u Dom zdravlja u Vogošću. Taj momak je nakon nekoliko dana napustio bataljon i više se nikada nije vratio. Čuo sam da je sada u Australiji. Vjerujem da on zna mnoge stvari, čak vjerujem da je bio i svjedok Špirinog ubistva, te da mu je vjerovatno zaprijećeno, ali svijet je mali, možda se nekad i sretnemo.

Hvala Bogu, Špiro ima dvojicu sinova koji takođe žele da saznaju pravu istinu o pogibiji svoga oca, vjerujem da će je nekada i saznati.
Idi na stranu - |listaj dalje|