fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 94401 - 18.11.2015 : Milenko Đurić Doboj - best (1)

Problemi u BORS-u


Sada već počinje javno da se priča da u BORS-u postoje problemi. Ja pretpostavljam da je problem u opštinskim odborima koji su podijeljeni po političkoj pripadnosti. Vjerovatno gdje vlast drži SDS utiču da se kod biranja u rukovodstvo opštinskog odbora ubace njihovi kadrovi a tamo gdje vlast drži SNSD radi se po istom principu što je sasvim razumljivo. To je naša politička stvarnost niko neće protivnika u svom dvorištu.

Ali, ako rukovodstvo BORS-a jasno postavi platformu za djelovanje oni koji su protiv nje sami će sebe eliminisati. Ja sam o tome već pisao valjda su dva osnovna cilja BORS-a stalna borba za poboljšanje statusa boračke populacije i stalna borba za očuvanje RS. Bors se u provođenju ova dva osnovna cilja mora postaviti agresivno u odnosu na vlast bez obzira ko je vrši velika je zabluda da ova organizacija može graditi pertnerski odnos sa vlastima pošto se radi o različitim interesima.

Ko to može u RS od boračke populacije zamjeriti gospodinu Savčiću ako sutra izađe u javnost sa sledećim zahtjevom: Gospodo političari formirali ste na nivou BiH gomilu bespotrebnih institucija u koje ste smjestili svoje partiske drugove i prijatelje i izdvajate za budžet BiH oko 350 miliona km a tvrdite da nemate novca za poboljšanje statusa boraca. Ko bi u boračkoj organizaciji imao hrabrosti da se usprotivi ovom zahtjevu, ja mislim niko jer bi na taj način eliminisao sam sebe. Ko bi to u boračkoj organizaciji mogao da bude protiv ako se gospodin Savčić obrati slobodnim intelektualcima iz RS kao što je naprimer Dr. Popović sa pravnog fakulteta ili Dr. Kecmanović sa Fakulteta političkih nauka i zamoli ih da ga upozore svaki put kada političari pokušaju zbog ličnih interesa prenijeti neku nadležnost sa RS na BiH. Ko bi mogao zamjereti gospodinu Savčiću ako u tom slučaju jasno upozori političare da će izvesti borce na ulice i tražiti njihovu smjenu. Samo stalnom i agresivnom borbom na ostvarivanju ova dva osnovna cilja pokazaćete borcima da ste politički neutralni a to bi bio veliki napredak u konsolidaciji BORS-a inače ako se nastavite baviti perifernim stvarima bojim se da će se ova organizacija raspasti na još frakcija i političari će zadovoljno trljati ruke.

Ja ne znam da li Vi lično čitate ovu stranicu i ako čitate bilo bi mi žao ako ovo doživljavate kao napad na Vas. Naprotiv molim Vas kao pripadnik vojske RS cijelo vrijeme rata da pokušate srušiti već formirane stereotipe o ovoj organizaciji i da je pokušate postaviti na zdrave noge. Ja sam siguran da će Vam svi pravi borci pružiti podršku u tome.
Idi na stranu - |listaj dalje|