fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

plemena - 94389 - 16.11.2015 : Radovan Pejić Nova Gorica - best (0)

Poreklo porodice Pejić


Poštovani rodoslovci,

do sad sam skoro sve saznao o mojim precima, porodici Pejić (u matičnim knjigama Ade i Mola prezime je zapisano kao Peičb), međutim, nije mi poznato odakle su došli Pejići koji, po iskazu najstarijeg deda Jove Pejić koga sam upoznao u Molu 1987. , potiču od četiri plemena - loze: Čoče, Mandare, Mendragiš,.........

Najstariji čukundeda Dimitrije je rođen 1829/30, verovatno u Adi (u porodici živi predanje, a tako je govorio i moj deda, da su se preselili iz Mola u Karlovo, sada Novo Miloševo "kad" je dedin otac Gavra, provereno, rođen 28. marta 1858. godine u Adi, "imao tri godine". Deda se u kolonizaciji posle 1. svetskog rata preselio u Aleksandrovo (posle 2. svetskog rata u Velike Livade kod Srpske Crnje) tako da sam u traganju za precima pretražio sve arhive, kako crkvane tako i civilne, istražujući konkretna imena muške linije.

Nešto malo sam zalazio i u liniju moje čukunbabe ali sam uvek bio u škripcu sa vremenom pa nisam mogao da pregledam do kraja sve matice, iako su mi bile na "dohvatu ruke".

Mogu reći da sam uglavnom pretražio sve što se dalo ali me još uvek muči kako dublje u prošlost da dođem do novih saznanja o Pejićima kad su najstarije matice u Adi iz 1850. godine a selo datira mnogo godina unazad. Kako da dođem do novig izvora?

Unapred se zahvaljujem na bilo kakvoj vesti o mogućim pravcima daljeg traganja. Hvala.

Radovan Pejić, Ivana Regenta 6, N. Gorica, Slovenija
Idi na stranu - |listaj dalje|