fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vojnicko_groblje - 94365 - 13.11.2015 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Sokolac: Sahranjena majka-heroj Јela Đuričić


Sokolac: Sahranjena Јela Đuričić, u ratu izgubila dva sina i supruga

Na Vojničkom spomen groblju "Mali zejtinlik" na Sokocu danas je sahranjena Јela Đuričić, koja je u odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila dva sina i muža.

Sahrani je prisustvovao načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, koji se prisjetio prvog susreta sa Јelom Đuričić.

 • "Bilo je to vrijeme kada su Srbi napuštali Sarajevo i okolna mjesta i odlazili u izbjeglištvo", rekao je Bjelica.

  On je naveo da je to bilo vrijeme kada su u izbjegličkim kolonama bili kovčezi poginulih srpskih boraca, koji su dali svoje živote za odbranu srpskih ognjišta i Republike Srpske.

  Prema njegovim riječima, to su bili najbolniji dani na Romaniji kada je Vojničko spomen groblje primalo srpske heroje, koji su po drugi put sahranjivani.

 • "Nikada se ne može zaboraviti strahota tih dana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, lelek, beskrajna tuga roditelja i braće na ovome svetom mjestu", rekao je Bjelica.

  Protojerej stavrofor Boris Banduka podsjetio je da su na Vojničkom spomen groblju sahranjena dva sina i suprug Јele Đuričić.

 • "Јela je svakodnevno dolazila na ovo sveto mjesto oplakujući grobove svoja dva sina i supruga i sve ove srpske djece kako ih je sa zvala, a mi smo je sa radošću zvali majkom", rekao je Banduka.

  U ime predsjednika Republike Srpske vijenac na grob položio je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac Bojan Tošić.

  Osim njega, vijence su položile i delegacije opštine i sokolačke Boračke organizacije.

  Јela Đuričić preminula je juče poslije kraće i teške bolesti u 73. godini.

  Đuričićeva je u proteklom ratu izgubila sinove Milomira i Milana i muža Borka. Borko je poginuo 16. septembra 1992. godine, mjesec dana poslije poginuo je Milomir, a godinu dana nakon njegove pogibije stradao je Milan.

  Svi su sahranjeni na Vojničkom spomen-groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu.

  Đuričićeva je prije rata sa porodicom živjela u Vogošći, kod Sarajeva, gdje je i doživjela tragediju. Nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, sa kćerkom Bebom preselila se na Sokolac.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|