fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

lijekovi - 93855 - 20.10.2015 : Jovanm Subotica Srbija - best (0)

Kako da smanjim PSA?


Do aprila meseca sam redovno kontorlisao PSA i bio je u granicama normale. Imam 66 gopdina. Međutim kasnije mi se povećao na 6,1 a kad sama bio poslednjni put početkom oktobra meseca naglo je skočila na 24. Kontorlu vršim na VMA.

Dobio sam antibiotike ciprocinal orvagil. Preporučeno i je da ako ne siđe dole PSA odna da se vrši biopsija prostate.

Da li postoje nešto od trava da se može smanjiti PSA ili će morati da se urade hiruške intervencije na prostati?

Kako da smanjim PSA?


Jovane,

trinaest procenata ljudi starijih od 55 godina ima PSA nivo veći od 4, što je nekakva granica "normale". Međutim, to ne znači da, ukoliko je PSA uvećan, osoba sa takvim nalazima automatski ima rak. Povećanje PSA može biti izazvano i benignim tumorom, kao i upalama prostate ili infekcijom mokraćnih kanala.

Sa takvim nalazima, ja se čudim da te doktori nisu odmah stavili pod nož! Nadam se da si prostatu snimao na ultrazvuk, što može da se uradi i privatno, npr. na klnici Dr. Ristić za svega par hiljada dinara. Na taj način mogu da odrede i veličinu tvoje prostate.

S obzirom da se tvoj problem rapidno razvija, nisam siguran da bi trebalo da se baviš alternativnim metodama. Problemi sa prostatom se relativno uspješno otklanjaju hirurškim putem. U knjizi Jove Mijatovića imaju i recepti za prostatu, ali moje je mišljenje da oni nisu za tebe.
Idi na stranu - |listaj dalje|