fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 93845 - 18.10.2015 : Stari - best (0)

Ludilo u Bosni, pa i u Republici Srpskoj


znam da smo ovce, ali ne znam ko su nam "čobani naredbodavci" jer ih ima mnogo br>
Dragi druže Milenko,

U zadnje vrijeme objavio si par članaka, među kojima jedan i pod brojem 93831 od 16. 10. 2015. koji u potpunosti javno podržavam. Ali to smo samo nas dvojica koji tako mislimo. Aferim ti!

Ali pročitah ja i tvoj članak pod brojem 93791 od 9. 10. 2015. u kome iznosiš svoje viđenje i mišljenje o stanju u RS. Jeste da si malo opravdao sa gore navedenim člankom, ali ovaj 93791 nešto drugo govori, pa mi je zapela jedna tvoja izrečena misao u ovom navedenom članku:

"Da li je kod nas problem što to 99% građana nikad nije imala u rukama, pa svoje političke stavove formiraju putem sredstava informisanja i izjava političara."

Ja ne znam iz kojih se Ti sredstavav - izvora snabdjevaš sa novostima/vijestima, ali ima druže Milenko i onih koji nemaju mogućnosti da se na ovaj ili sličan način snabdjevaju vijestima, kao recimo, Ti i ja. Oni jedino mogu saznati vijesti od komšije, prijatelja ili da odlaze na neko brdo i da se dovikuju, pitajući šta ima novog u određenom mjestu (gradu ili selu). Međutim, reče Ti da neki koriste dnevnu štampu i druga sredstva informisanja i to prihvataju kao novo za gotovo, kao činjenicu.

To što se desilo u Doboju u vezi "Zajednice turskih opština", to sam brate gledao i na TV i čitao u novinama. Nije mi mogao niko drugi reći nego novinar iz Doboja. Dakle, istina je.

Ti u istom tom svom članku navodiš i to, da mnogi nisu pročitali ni Ustav a ni Dejtonski ugovor/sporazum. Moguće je i ja vjerujem da je to tako, kako navodiš u članku, ali u vrijeme donošenja tog ugovora mnogi su u bezglavlju odlazili u nepoznato i nije im bilo ni do čega, a kamoli do teksta Dejtonskog sporazuma.

Da li ćeš mi druže Milenko vjerovati da sam ja u proljeće 1996. godine u jednom gradu u Srbiji, imao u rukama odštampani tekst, Dejtonski ugovor/sporazum, koji je bio odštampan na jednom većem listu (kao manja geografska karta), pa se presavijao i dobije se kao jedan mali džepni priručnik. Ovo nije hvalisanje, već istina. Međutim, taj Dejtonski ugovor/sporazum možete naći i na ovim sredstvima informisanja isto kao i Ustav (bilo BiH ili RS) i možete pročitati.

Govoriš o poziciji i opoziciji.

O poziciji i opoziciji ja ne bih mogao reći ništa novo, jer svi smo svjedoci događaja u poslednje vrijeme ali zar nam druže Milenko treba neko da tumači sadašnje stanje i podjelu na istočni i zapadni dio RS, a da vi (Doboj) tu u sredini RS ili BiH, ostajete kao siročad. To vidimo svi pa čak i slijepi. Ne provociram te druže Milenko ništa, iako si, i to vrlo dobro opisao šta je dužnost pozicije i opozicije, samo što si malkice "eskivirao" za opoziciju. Zbog toga ste (Doboj) i pripojeni "Zajednici turskuh opština."

Moje mišljenje je da institucija Predsjednika Republike (bez obzira ko je na toj funkciji), ne bi trebala da izlazi iz okvira Ustavne nadležnosti koja mu je data. Pozicija RS mora slušati glas naroda, a predstavnici u Zajedničkim organima (bez obzira da li je pozicija ili opozicija), moraju da slušaju i poštuju odluke Narodne skupštine RS. Opozicija pored glasa naroda mora da sluša i glas Narodne skupštine RS. I jedni i drugi u Zajedničkim organima BiH, ne smiju predstavljati svoje, ni SNSD ni SDS a ni PDP partije. Ako to nije, onda ti predstavnici moraju krivično da odgovaraju pred sudom RS. Tamo moraju biti jedinstveni predstavnici RS, a ne kao sada. I zato ostajem kod mog obraćanja gospodinu Milomiru Savčiću, a evo zašto:

Prije izvjesnog vremena, poslao sam na ovaj forum jedan od mojih tekstova u kome sam naveo nekliko činjenica, a evo kako koji dan protiče, činjenice se umnožavaju baš kao kad morske kornjače istresu jaja iz svoje utorbe, pa se izrodi još koliko hoćeš, a ima i video snimaka. Jer sve do sada trudio sam se da iznosim istinu, iako sam ribolovac.

Međutim, da bi uvezali moje ranije izrečene riječi o sadašnjoj situaciji u RS, predlažem vam da pronađete na ovom forumu članak pod brojem 91897 od 22. 12. 2014, pa onda nadovežite ove koji vam nudim.
Ako tada nisam bio u pravu, evo vam ponovo nekih dokaza:

Zar je moguće da ovakav čovjek bude na čelu Ministarstva sigurnosti, jedne odgovorne institucije u državi (istina koje više i nema)?

Ja ne želim da vrijeđam baš nikoga, a pogotovo ne one koji su završili visoke škole, na osnovu kojih ja smatram prije svega da su koliko toliko kultuni u obraćanju i ponašanju sa sagovornicima bez obzira ko se nalazi s druge strane, ali dragi druže Milenko, ovaj je po meni za ministra ministarstva sigurnosti svoje avlije.

Onda Te molim da kažeš, zašto za "gospodina" Radišića nije izdata potjernica? Zašto, zašto mnogo čega nije urađeno? I zbog toga sam se obratio gospodinu Milomiru Savčiću: Da se ujedinimo!

Pozdravljam Te druže Milenko.
Idi na stranu - |listaj dalje|