fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 93755 - 01.10.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Presedniku BORS-a


Čuo sam da ste nedavno spominjali PTSP. Vama je vjerovatno poznato da je to u mnogim zemljama priznato kao bolest. Ovdje se to izbjegava zbog zdravstvenog sistema koji nema realne izvore finansiranja pa bi to bio dodatni namet jer bi se borci sa bolesti PTSP morali besplatno liječiti.

Pravi put je da potražite stručna mišljenja od vrhunskih neuropsihijatara koji će sigurno potvrditi postojanje te bolesti pa se onda obratite vladi RS za izmjenu Zakona o pravima boraca. Koristite vrijeme, htjeli ne htjeli, i Vi morate biti političar brzo će izbori, ne vjerujem da bi Vam sada odbili taj zahtjev.

Moj Vam je savjet da se ne upuštate u polemike sa političarima, ali nastupajte u javnosti argumentovano. Evo Vam jedan prijedlog za istup koji se bazira na argumentima. Upitajte javno, putem srestava informisanja, Savjet ministara po kojem to članu Ustava BiH ili Aneksa Dejtonskog sporazuma imaju pravo da predlažu donošenje zakona posto vidim da u parlamentarnu proceduru hoće da upute zakon o praznicima, a ovi slijepci iz RS ne vide koje se zamke kriju u navedenom prijedlogu.

Gospodine Savčiću, iz nekoliko izvora sam čuo da ste Vi častan čovjek pa vodite računa o onoj izreci Petra Petrovica Njegoša: "Svak' je rođen da po jednom umre, čast i bruka živjece dovijeka!"
Idi na stranu - |listaj dalje|