fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpska - 93735 - 28.09.2015 : Stari stariŽgmail.com - best (1)

Dodikove malverzacije u Republici SrpskojNIKAD VIŠE U RODNO MJESTO.. . ?

NAS I RUSA 300 MILIONA, ILI KAKO JE OPLJAČKAN UGLJEVIK?

Slučajno sam tražio neke članke na ovom forumu, tako da sam naišao na nekoliko članaka koji govore o ekonomskom i socijalnom stanju u našoj RS. Posebno mi je bio upečatljiv jedan najnoviji članak koji me je podsjetio na pjesmu poznatog narodnog pjevača Zorana Kalezića:

 • "Vratiću se majko, al ne znam kada, vratiću se majko ali njoj nikada"

  Jedan dio riječi iz te pjesme, "ali na Sokolac nikada" nastao je nakon posjete svome rodnom mjestu, našeg i vašeg urednika ovog foruma.

  Listajući dnevnu štampu iz RS, Federacije i Srbije dođoh i do nekih informacija na koje sam se zgrozio. Bože, pitao sam se, da li mi građani imamo oči i vidimo, da li imamo pameti?

  Ja ne želim da budem savjetnik i djelilac pameti nikome, ali evo da vam ponudim nešto, od čega ovih dana počinje da se trese i crna zemlja. Vidjet ćete koje se kolo vodi, ko u kolu igra i ko su kolovođe. Ako se prisjetite dosadašnjeg djelovanja i izjava i obećanja najodgovornijih u RS, u vezi energije i otvaranje fabrika, i hvalisanja za otvaranje radnih mjesta, od Trebinja preko Romanije, Zvornika, Bijeljine, Doboja, pa sve do Novog Grada u kojima su bila industrijiska preduzeća, bilo koje vrste (a sada ih nema) i drugih obećanja koja nisu i nikad neće biti ostvarena, vidjet ćete sada zbog čega je to tako.

  Molim moderatora da odabere i omogući nama posjetiocima ovog sajta da se upoznamo malo bolje, pa neka posjetioci ovog sajta (oni koji podržavaju na jednoj strani Dodika a na drugoj Bosića i kompaniju) i neka kažu svoje mišljenje i upoznaju borce koji tumaraju od nemila do nedraga po RS. Jesmo li se četiri godine borili da nam ovi sada ovako uzvraćaju? Da li na osnovu ovih izvještaja sada treba da budemo jedinstveni ili rasuti? I nije ni čudo što je autor pomenutog članka rekao: "nikad više u rodno mjesto".  http://www.telegraf.rs/vesti/1770006-bosnu-trese-zlatna-groznica-sokantno-svedocenje-bivseg-ambasadora-o-miloradu-dodiku-video

  http://www. politickimeridijan. com/?p=5714
  http://www. ekapija. com/website/bih/page/889200/Du%C5%A1ko-Perovi%C4%87-%C5%A1ef-Predstavni%C5%A1tva-RS-u-Moskvi-Ugro%C5%BEena-gradnja-TE-Ugljevik

  Gordan Milinić, bivši ambasador BiH u Rusiji

  (VIDEO) ŠOKANTNO SVJEDOČENJE BIVŠEG AMBASADORA: "Dodik je rekao da će zlato pokloniti svome unuku"!
  Objavljeno: 26. 09. 2015 - 09:03 Novosti

  Foto: Screenshot Youtube (Gordan Milinić: Tvrdi da je očevidac mutnih poslova vrha RS-a)

  Iako je banjalučki Osnovni sud odbio da sasluša svjedoke koje je pozvao lider SDS-a Mladen Bosić, kako bi razotkrio kriminal Milorada Dodika, neki od tih svjedoka spremni su da javnosti kažu šta znaju, izvještava BN TV. "Mislili su da ću, kao i mnogi drugi, preći u redove SNSD-a kada su došli na vlast, pa su pred mojim očima radili mnoge mutne radnje", kazao je za BN televiziju Gordan Milinić, bivši ambasador BiH u Rusiji, i nekadašnji šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi. On je dodao da se ne boji javno reći sve što zna. "Nisam se prodao i ne bojim se da javno kažem šta su radili. Pred mojim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku jedan ruski biznismen uručio je lijepo upakovan kilogram zlata. Mislio sam da je to poklon za Republiku Srpsku i da će Dodik to pohraniti u trezor Srpske", kaže Milinić, ali ga je zaprepastila reakcija Milorada Dodika. On je zlato uzeo, zahvalio se i rekao:

 • "Odlično, ovo ću pokloniti svom unuku".

  Kilogram zlata nije izgleda bilo dovoljno, pa taj ruski biznismen nikada nije imao neke velike poslove u RS-u. Kolika je ljudska pohlepa pokazuje i primjer drugog, također ruskog biznismena, koji je želio da kupi UNIS-ovu fabriku u Ramićima kod Banja Luke i "Borju" iz Teslića, ali na sastanku sa tadašnjim premijerom RS-a Miloradom Dodikom ponuđeno mu je učešće u još jednom projektu. "Dodik nas je lijepo primio i saslušao, ali je rekao da ima bolji projekat za tog biznismena koji je htio da ulaže u privredu RS-a. Odveli su nas kod Mileta Radišića u Medicinsku elektroniku", ističe Milinić i kaže da je tada prvi put vidio Radišića te da im je on ispred Medicinske elektronike rekao:

 • "Gledajte ovo zemljište, odavde do hotela Bosna. To je gradska vlada meni i Dodiku stavila na raspolaganje.Ovdje ćemo nas dvojca da gradimo objekat od 200 hiljada kvadrata. Treba nam 200 miliona. Premijer ima pare, dobili smo od Telekoma 22 miliona garancije za početak, a kasnije će biti još. "

  Napravljena ulaznica

  Gordan Milinić tvrdi da je Mile Radišić tražio od ruskog biznismena da uloži unaprijed 10 miliona u projekat, a kad uloži tih 10 miliona može da radi u Republici Srpskoj šta hoće. Rus međutim nije bio voljan da ulaže na neviđeno u projekat, koji je danas poznat kao afera "Picin park". Propali su mu i planovi za UNIS i "Borju" iako je pristao, tvrdi Milinić, da 10 posto svih svojih poslova u RS-u preko firme "Edelweiss Investment" iz Ženeve prepiše na Milorada Dodika, odnosno na njegovog prijatelja Mileta Radišića. "Mile Radišić je otišao u Ženevu, a nakon toga me pozvao u Moskvu da mi javi da je sve potpisano u toj firmi i da se posao sada može normalno raditi. Ulaznica je napravljena, Radišić odnosno Dodik je vlasnik 10 posto svih poslova i nema problema", kaže Milinić, ali dodaje da se sve ubrzo promijenilo. "Kada sam nakon nekog vremena došao u Banja Luku da dogovaram početak ulaganja u privredu Srpske, pozvao me je Mile Radišić i saopštio da je 10 posto malo i da treba dati 15 postoo. Ruski biznismen je odustao od posla i rekao da ne može da sarađuje sa takvim ljudima", kaže Milinić.

  Da je bratska Rusija omiljena zemlja za malverzacije rukovodstva Republike Srpske, pokazuje i primjer prodaje Rafinerije i Naftne industrije Srpske. Milinić tvrdi da privatizacija nije izvšena preko "Zarubežnjefta", firme koja je u vlasništvu ruske države, već je formirano preduzeće "Njeftegazinkor", koje su kasnije kupile razne privatne firme među kojima je i firma još jednog Dodikovog prijatelja "Invest tehnologija" Duška Perovića. Sve su prilike da je za te transakcije poslužio novac od prodaje Telekoma Srpske.

 • "Poslednje informacije koje imam govore da Perović sav novac iz tih poslova prebacuje u Honduras, te da je uzeo državljanstvo Hondurasa", kaže Milinić i tvrdi da su to podaci Državne bezbjednosti Srbije. Pravo lice rukovodstva RS-a upoznali su i predstavnici firme "Iceland Energy Group". U Srpsku su, tvrdi Milinić, došli sa bankarskom garancijom od milijardu eura i bili su zaintresovani za Termoelektranu "Gacko". U to vrijeme već je bio potpisan ugovor sa ČEZ-om, ali im je Milorad Dodik obećao neku drugu elektranu u RS-u, ako mu omoguće susret sa premijerom Islanda. Zatraženo - učinjeno.

  Sastanak je organizovan nakon mjesec, ali je Milinić ostao zabezeknut rezultatom sastanka. "U toku tog sastanka mene je nazvao generalni direktor te kompanije Arni Jensen i rekao:"Gospodine ambasadore ovdje se dešavaju čudne stvari. Sa vašim premijerom je doputovao izvjesni Vlado Delić i dao nam je cjedulju sa brojem žiro-računa na koji treba da uplatimo milion eura za premijera Dodika", kaže Milinić. Dodik je, bar prema tvrdnjama Milinića, ostao bez traženog miliona, a Republika Srpska bez milijarde eura. Milinić tvrdi da je još niz primjera kriminalnih radnju vrha Srpske, ali se mnogi ljudi boje da govore.
  Pozdrav, Stari
 • Idi na stranu - |listaj dalje|