fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 93707 - 26.09.2015 : Stari - best (1)

Miš bijeli i još nešto


Dragi moj prijatelju Željko,

Kada sam jutros otvorio ovu "našu" stranicu i pročitao Tvoj članak, vjeruj mi da si me dobro nasmijao. Nasmijao si me sa onim "Dobro jutro, Sokolac" i njegovim Bjelim mišom.

E, upravo sam u tom vremenu bio kod mog velikog prijatelja u blizini Sokoca (na Palama), kada se uživo prikazivala ta emisija. Sreća, pa sam samo malo, i to pri samom kraju gledao i slušao "Tvoga" Bijelog miša.

Ovim "Tvojim" Bjelim mišom vratio si me u godine mog djetinjstva. Nakon onog, Drugog svjetskog rata, ostavši bez oba svoja roditelja kao dječak od devet godina, krenuo sam u bespuće, pravo u Srbiju. Tamo sam imao strica kod koga sam boravio godinu dana i za to vrijeme završio prvi razred osnovne škole. Zbog Agrarne reforme, koja se trebala sprovesti u tadašnjoj Jugoslaviji i zbog muškog naslednika imovine mojih roditelja, morao sam se vratiti ponovo u svoje selo. Uz mnogo natezanja počela je da radi i seoska Osnovna škola, ali je ona kratko trajala, pa smo mi iz sela morali pješačiti pet-šest kilometara do škole koja se nalazila u gradiću pored najljepše rijeke, Une. Kao i mnoga takva djeca, tako sam i ja bio znatiželjan da vidim i čujem sve što do tada nisam video i čuo. U gradu je bio jedan, e, sad ne znam da li Ciganin ili ne, koji je nosio jednu otvorenu drvenu ladicu vezanu sa nekim kišem i obješena preko jednog njegovog ramena a po ladici njuškario miš. I tako je Cigo sa mišem hodao po gradu pozivajući svoje mušterije. I ja imadoh tada neki dinar i dadoh mu. Miš ko miš, izvuče jedan papirić i ovaj mi pruži da pročitam. Uzeh ja i pročitah, a u papiriću piše:

 • "Živjećeš 81 godinu!".

  E, ako ovo bude istina, Boga mi je već baš blizo.

  U svom drugom članku poslao si mi jednu na(o)pomenu u vezi moje adrese i upute za one kojima nešto treba na ovom sajtu. Sve Tvoje stručne savjete, upute, napomene pa Boga mi i kritike, prihvatio sam i prihvatam prije svega kao putokaze, jer si mi zaista pomogao u mnogo čemu. Sve sam ih deponovao u svoju "biblioteku", pa i ovu koju mi posla sada pod brojem 93697. Pročitavši ovo što mi napisa pod ovim brojem, ja se ubih tražeći da vidim gdje sam to ja napisao "na desnoj strani Najnovije". Morao sam otići u "biblioteku" da tamo vidim. Nisam našao ovaj Tvoj navod. Moja uputa uvaženom Milenku da vidi spisak učesnika-autora i njihov broj članaka glasila je:

 • Ima toga mnogo rečenog od strane boraca na ovom forumu. Pogledaj spisak objavljenih članaka pojedinih autora na lijevoj strano ovog foruma."

  Jedina štamparska greška je u riječi "strano", a trebalo je biti "strain".

  Sve članke koje sam ponudio na ovaj sajt, a ima ih Bogami podosta, premda urednik koliko primjećujem, više ne vodi evidenciju, pa ćeš vidjeti broj. Sve što sam pisao bila je istina, jer sam ih doživljavao."

  Dragi prijatelju Željko,

  Svi oni koji su tražili pomoć od nas učesnika ovog sajta, ako sam nešto znao i mogao pomoći, onda sam davao ovakvo uputstvo:

 • "U gornjem desnom uglu nalazi se jedan pravougaonik u kome upišete ono što tražite i dobićete traženo".

  Molim Te,

  Bez obzira što sam u svom članku dao naslov BORS i GLAD, nije bilo potrebe da ih razdvajaš, jer sada gube smisao rečenog.

  Svako dobro Tebi i porodici i budi pozdravljen iz sunčanog S......
  Stari

  RE: Miš bijeli I ostalo  Poštovani prijatelju,

  koliko sam ja Tebe shvatio, ti si mene kritikovao što "ne brojim članke" koji izlaze sa lijeve strane na stranici "Najnoviji". Ja sam na to objasnio da se to radi automatski. Ukoliko sam te pogrešno shvatio, ja se izvinjavam.

  Što se "razdvajanja članaka tiče", ja sam tu veoma striktan, I to je jedno od osnovnih pravila ovog foruma: u jednom članku ne možeš pisati o više stvari jer mi to predstavlja problem kod razvrstavanja tekstova. Zbog toga sam I ograničio dužinu postova na 4000 slova.

  Primjedba za tebe: čak iI ovaj članak je trebalo razdvojiti na dva. Prvi dio mi se jako svidio jer mnogo volim te priče iz djetinjstva, pa bih ga rado stavio na stranicu "Spomenar" gdje se nalaze samo najljepše priče. Međutim, zbog ovog drugog dijela, nemam blage veze gdje da ga stavim.

  Pozdrav,
  Željko
 • Idi na stranu - |listaj dalje|