fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 93671 - 21.09.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Ovlaštenja Visokog predstavnika


Svjedoci smo stalnih rasprava o mjestu i ulozi Visokog predstavnika u sprovođenju Dejtonskog sporazuma. Mandat Visokog predstavnika je decidno naveden u Aneksu 10, član 2. Po Aneksu 10 njegova uloga je da posreduje između strana potpisnica u sprovođenju civilnih aspekata mirovnog rješenja. U tom smislu njegova je obaveza da oformi razne komisije kojima će presjedavati, a sve u cilju što efikasnijeg sprovođenja civilnog aspekta mirovnog sporazuma.

Mogao bih ja i citirati Aneks 10, član 2 ali mislim da zbog ograničenog broja slova to nije moguće. Dakle, nema govora da ima ovlaštenja da donosi zakone. Ja bih preporučio svim pravim borcima da idu na internet I tamo pronađu ustav entiteta i ustav BiH a ima i Dejtonski sporazum. Tek kada se politički informišete i kada zvanična dokumenta uporedite sa stanjem u praksi, vidjećete šta su od RS napravili ovi ljudi koji sebe nazivaju političarima. Tada vas više neće moći lagati i srušiće se kao kula od karata stvorene predstave o mnogim pojedincima. Nisu postojali mehanizmi da visoki predstavnik provodi antidejtonsku politiku ako nije imao saradnike u srpskom narodu i srpskim organima vlasti.

Za one koji su zaboravili šta je patriotizam samo da ih podsjetim da je to staviti nacionalne interese iznad ličnih. Nažalost, lične pozicije su često puta bile iznad nacionalnih interesa jer znate gadno je kada vas Visoki predstavnik smijeni jer tako gubite mnogo toga.
Pozdrav svim pravim borcima i molim Vas čitajte, informišite se ne dozvolite lošim momcima da Vas zavedu i prave od Vas poslušinike koji vjeruju u ono što oni pričaju.
Idi na stranu - |listaj dalje|