fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_zavidovici - 93619 - 10.09.2015 : Adin Vikovici - best (0)

Klek '92


Za Dadu, dopuna na ono što sam rekao i što si ti rekao

Na Kleku je bilo i Srba i muslimana, znači normalno se hodalo. Lično sedmicu 15-ak dana prije sam bio sa par Srba na Kleku. Pet dana prije pored puta koji ima na Kleku bilo je oko stotinjak Srba, jedan musliman kojeg neću da imenujem je onako hodao Klekom i izašao mu je iz šume čovjek koji se zvao Radovan i rekao mu da je tu nepoželjan.

Naši izviđaci koji su htjeli to da provjere, uspjeli su vidjeti neke ljude sa dvogledom. Lično sam bio sa grupom i vidjeli smo kako kopaju na jednom mjestu je bilo po desetak ljudi i kopalo se. Vratili smo se nazad u selo.

Potom je stigla dojava iz MUP-a da se ne diže panika i rečeno je da su na Kleku uspostavljeni rovovi sa srpskom komandom. Kasnije smo saznali da su Srbi sa Kleka imali vezu sa Paljenikom, Ozrenom i ostalim kotama i kao što sam rekao, dan prije Bajrama je naređeno da se okupe jedinice koje ce krenuti na Klek sa raznih strana (puteva koji vod na vrh Kleka).

Što se tiče poginulih Srba, znam gdje su zakopani. Znam tačno mjesto.

Što se tiče živih Srba koji su bili uhvaćeni: jedan Srbin je bio ranjen u nogu i pri tom je rekao da mu njegovi borci iz rova prilikom povlačenja nisu htjeli pomoći. Taj ranjenik je izliječen i ostali su bili razmijenjeni za naše.

Što se tiče topova, bila su dva, jedan na kleku a jedan u selu i to da se iz njih samo pucalo kada bi sa Paljenika dolazile granate koje su padale na selo.
Idi na stranu - |listaj dalje|