fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 93581 - 02.09.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Pravosuđe u BiH


Čitam danas na teletekstu RTRS kako je Dodik izjavio da treba dati šansu Briselskom dijalogu o pravosuđu u BiH, te ako bi se postigla saglasnost oko podjele nadležnosti prestaje potreba za održavanjem referenduma. Pri tome Dodik zaboravlja da kaže da ni po Ustavu BiH ni po Dejtonskom sporazumu nema sudske vlasti na nivou BiH nego da je sudska zakonodavna i izvršna vlast isključivo u nadležnosti entiteta. Jos gori od njega su ovi iz Saveza za promjene pošto i oni kažu da pravosuđe u BiH nije dobro ali ne nude nikakvo rješenje.

Nikada na nivou BiH ne bi bila uspostavljana ni sudska ni zakonodavna vlast pa ni izvršna da neki Srbi nisu digli dva prsta u Parlamentarnoj skupštini BiH, odnosno da su odbili da primjene odluke Visokog predstavnika koje su anti-dejtonske. Zaboravili su da Visoki predstavnik ne može smijeniti narod ako smijeni njih. Ali, nažalost, kako se odreći vlasti ona je važnija od nacionalnih interesa. Sada već i da hoće ništa ne mogu jer su u kandžama MMF i Svjetske banke i ako nisu poslušni nema kredita, ne može se održati socijalni mir i lete sa vlasti kao kruške.

Ovim člankom obraćam se prije svega srpskim borcima koji su stvarali Republiku Srpsku da ne žive u zabludi da ako ode ova vlast a dođe neka druga da će živjeti bolje i da ne vjeruju pričama ovih ljudi koji misle da su političari.
Idi na stranu - |listaj dalje|