fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 93541 - 27.08.2015 : Boro Milosevic Kostajnica - best (0)

Pravda i nepravda


Evo da opet malo, makar na blic viknem, neka se zna da i mi koji nismo sa vama u BORS-u, a jesmo pravi borci, i to oni iz nulte kategorije, znamo za svu pravdu i nepravdu u našoj boračkoj organizaciji.

Počev od opštinskih ćelija, pa sve do vrha, u vlasti su postavljeni amortizeri, namještenici klike. Kad god bi pokucao na vrata, nisam naišao na nikoga na profesionalnom, radnom mjestu. Uglavnom zaključana vrata bez objašnjenja, a čovjek radi za platu ide mu staž, ali ima on svog posla, treba slagati kockice za svoj račun itd.

Sve je to nekako po principu da neko može a neko ne može, nije bitno jesi li zaradio ili nisi, bitno je da si sada u igri interesa i novaca. Može sve i ne može ništa, a to bi bilo otprilike ovako: Zdrav borac, čovek 45 godina ili malo više otisao u invalidsku vojnu, penziju, ovu našu ratnu, navodim samo kao primer, a takvih ima i na hiljade, znate i vi to u BORS-u, ali znamo i mi ostali koje vi predstavjate.

Da se vratim na takav slučaj. Sredio sebi penziju 400 do 500 maraka jedan invalid. Ima i rješenje. Kada ta penzija malo krene, onda se uhvati posla ovdje kod nas ili čak i u inostranstvu ljudi. Primjera radi, voze takvi kamione, upravljaju raznim mašinama, a nesposobni su za rad po rješenju o penzionisanju od validne potplaćene ljekarske komisije. Da stvar bude još nepravednija, na komisiji oni zapravo bolesni ne mogu proći zato što komisija hoće pare a ovaj jadni zaprvo bolesni njih nema, pa ga vrate kući sa odbijenicom. Da vi hoćete, a znam da nećete, mogli bi to da uredite za nekoliko dana da oduzmete penzije od onih kojima ne pripadaju, a bolesne da penzionišete da ne crkavaju kao psi i ubijaju se u svojoj državi.

Jadni smo mi kada smo spali na ovakav vid komunikacije, bez žive riječi, bez viđenja, bez očiju uprtih jednih prema drugima, bez ikakve geste pa i ovo je jedan vid amortizacije kako da se ne može doći do pravde i istine.
Idi na stranu - |listaj dalje|