fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_danas - 93345 - 19.07.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (2)

Srpske zavrzlame


Veoma je interesantno pozicioniranje srpskih političara po pitanju pravosuđa u BiH. Da ne bi bilo dilema, pravosudni sistem na nivou BiH u Dejtonskom sporazumu ne postoji, tj. nema ni jednog slova napisanog o tome. Naravno kada je visoki prestavnik nametao pravosudni sistem na nivou BiH srpski kvazi-političari su uglavnom glasali za to pošto su fotelje primamljive i bilo je gadno ako vas Visoki prestavnik smjeni jer ostajete bez mnogih privilegija.

Međutim, da nisu i oni dizali prstiće i odbili da kadrovi iz RS učestvuju u tome teško bi to bilo izvesti. Evo sada vidim svi se slažu da je to pravosuđe protiv RS, ali ne mogu se složiti ko je kriv za to i da li treba nešto preduzimati ili ostaviti stvari kako jesu.

Hajde da se složim sa ovima koji kažu da ne valja ali ne razumijem ove druga koji isto tako kažu da ne valja ali su protiv da se bilo šta preduzima. Bog me ubio ako išta više razumijem ali jedno sam siguran Srbima ne trebaju spoljni neprijatelji, oni su sami sebi najveći dušmani. Mogu misliti kako nam se smije Bakir i pro-američki nastrojene strane ambasade. Ništa mi bolje nismo ni zaslužili, najveći broj ovih naših takozvanih političara bi za položaj i novac prodao i rođenu majku.

Samo još da dodam da Dejtonski sporazum odavno na postoji, odnosno od momenta kada je Ustavni sud BiH donio odluku o konstitutivnosti svih naroda u cijeloj BiH, iako u tom sporazumu nema ni jednog slova ni napisanog ni potpisanog od bilo koga. Tog momenta je BiH vraćena u predratno stanje pa se postavlja pitanje zašto smo ratovali. Naravno da ovo sve znaju i u rukovodstvu BORS-a ali nikad niko nije imao hrabrosti da se usprotivi srpskim kvazipolitičarima, čak bih rekao da se rukovodsvo BORS-a ponaša poltronski ovisno od toga ko je na vlasti.
Idi na stranu - |listaj dalje|