fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 93261 - 07.07.2015 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (3)

Zašto napadaju Stefana Karaganovića?


Meni se nekako čini da su Vladimir Putin i Emir Kusturica dva najveća Srbina današnjice! Možda sam pomalo nepravedan prema par onih koji su bili, ili su još uvijek u Hagu. Konkretno mislim na Voju, koji je i prije Haga bio istinski Srbin, ali je tek u zatvoru postao legenda jer će se se njegova brilijantna odbrana pred ovim kvazi-sudom pominjati u advokatskim udžbenicima i stotinama godina nakon ovog našeg vremena.

Ne treba zaboraviti ni plejadu srpskih pisaca, koji uglavnom o svom trošku, pokušavaju da objelodane istinu o događajima iz skorašnje istorije. Nažalost, jako je malo onih koji uspjeli da nešto urade na globalnom nivou, uglavnom zbog toga što za svaki veliki projekat, sem mnogo truda treba izdvojiti i priličnu količinu novca.

Jedan od najuspješnijih pisaca koji se perom bori za istinu je Stefan Karganović. Njegovo djelo dobija poseban značaj u ovo vrijeme, kada Engleska pokušava da u Savjetu bezbjednosti UN-a proturi rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

U isto vrijeme, na internetu se može pronaći i članak kako je nekakvo Specijalno tužilaštvo Republike Srpske pokrenulo istragu o milion evra koje je ovaj američki advokat (ujedno i provjereni srpski rodoljub) dobio od Vlade RS a da isti nije opravdao računima.

Možda će nekome ovaj iznos izgledati veliki, ali treba znati da je ovaj provjereni srpski rodobljub angažovao nekoliko renomiranih svjetskih pisaca, koji su objavili značajne radove na tu temu. Koliko je važno dijelo Stefana Karganovića, govori i činjenica da je Vlada BiH zabranila prodaju i štampanje njegovih knjiga na teritoriji BiH. Valjda su, zbog toga što im smeta istina, bili prinuđeni da pribjegnu metodi koju je u Srednjem vijeku koristila Katolička crkva, kao i Hitler u periodu prije 2. svjetskog rata.

Ruski izvori tvrde da Rezolucija o Srebrenici ima za cilj da kazni Srbiju što Vučić nije uveo sankcije Putinu. Isti izvor dalje tvrdi da Zapad radi na daljoj destabilizaciji političke situacije u BiH, pokušavajući da od Srebrenice u Bosni napravi još jedan distrikt. Zbog taga i rade na daljnoj satanizaciji Srba. A da bi im to pošlo za rukom, potrebno je da zabrane dalje širenje istine. Zbog toga, čak i 20 godina nakon ovoga događaja, Srebrenica treba da dobije svoju rezoluciju u Ujedinjenim Nacijama.

Meni pomalo smeta što je onaj "zvanični", sokolački sajt, pridružio hajci na Stefana Karganovića. Od toliko interesantnih vijesti oni su preuzeli i na svojim stranicama objavili optužbu o potrošenih "milion evra" za koje Karganović nije priložio račune. U isto vrijeme, nisu objavili ništa o tragediji srpskog stanovništva u Srebrenici. Zbog toga se pitam za koga radi "zvanična" sokolačka vlast - za nas Srbe ili za nekoga drugog?
Idi na stranu - |listaj dalje|