fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srebrenica - 93221 - 26.06.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

O Srebrenici


Interesantno je pitanje zašto neke snage iz svijeta i BiH pokušavaju da po svaku cijenu zabetoniraju projektovanu istinu o Srebrenici. Imalimo smo pokušaj donošenja zakona u BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida pa sada pokušaj donošenja rezolucije u UN. Ako se logički posmatra ovaj problem vjerovatno kreatorima projektovane istine ne odgovara što se Srebrenica sve više istražuje pa čak i od strane uglednih ljudi sa Zapada.

Pozivati se na međunarodno pravo je smiješno pošto ono ne postoji nego postoji samo pravo jačega. Da postoji međunarodno pravo, svjedočenje ključnog svjedoka Haškog tribunala za Srebrenicu, Dražena Erdemovića nikada ne bi bilo prihvaćeno. O njegovom svjedočenju je napisana knjiga i to nije pisao Srbin i u njoj je argumentovano pobijeno njegovo svjedočenje.

Veliki udarac za projektante istine o Srebrenici je i izjava prvog čovjeka instituta Simon Vizental da u Srebrenici nije bio genocid. Ako se formulacija UN o genocidu prenese na Srebrenicu onda tamo jeste bio genocid, ali nad srpskim stanovništvom pošto su muslimanske snage neselektivno ubijale sve živo u okolnim srpskim selima, znači i žene i djecu i starce a o tome postoje dokazi.

Sviđalo se to kome ili ne, ja moram reci da je moj sugrađanin Pero Bukejlović kao presednik Vlade RS i Dragan Čavić kao presednik RS jako mnogo pomogao Zapadu u projektovanju istine o Srebrenici i da to ne obrazlažem predugo bi trajalo i ne bi moglo stati na ovu stranicu. Ja ne mogu da vjerujem da Dragan Čavić kada je se izvinjavao za Srebrenicu nije znao koliko su civilnog srpskog stanovnistva u okolnim selima ubile ustaške snage uglavnom sastavljene od muslimana u Drugom svjetskom ratu kao i u poslednjem ratu.

Potpuna istina o Srebrenici će kad-tad izaći na vidjelo i ja ne znam puno o tome ali razmisljajući logicki ja postavljam tri pitanja:

1. Ako je Srebrenica proglašena zaštićenom zonom UN zašto nije demilitarizovana?

2. Ako je bila zaštićena zona zašto su snage UN dozvoljavale muslimanima da izlaze iz nje i čine zločine po okolnim srpskim selima?

3. Kada je bila napodnuta zašto je UN nisu zaštitile pa nece neko tvrditi da je vojska RS bila vojnički jača od NATO pakta?
Idi na stranu - |listaj dalje|