fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 93145 - 05.06.2015 : Drago BG - best (0)

Kapetane Stevo Popov - počivaj u miru!


Stevan Popov - kapetan Boeing-a 707, nazvanog "Kikaš". Čovjek koji je uspio da spasi, tj. teretnim avionom preveze 40.000 ljudi iz ratom zahvaćenog Sarajeva, u proljeće 1992. godine. Nažalost, nema više Kapetana Popova. Otišao je zauvijek u plava nebesa, ali će ostati zapamcen u svakom od ovih 40 000 ljudi!

Juče sam se probudio da se spremim na posao, otvorim sajt jednih novina da vidim koje su novosti, i vidim naslov o smrti Kapetana Popova. A prije nepuna 2 mjeseca smo ga gledali na TV-u, gdje je gostovao u jednoj emisiji, i nakon toga sam ja objavio kratki post na ovom sajtu.

Veče prije toga, pred odlazak na spavanje, sasvim slučajno sam se sjetio te emisije koju sam gledao. Gospodin Stari je također pisao na ovom sajtu o njemu: rekli ste da ste pisali o avionu "Kikas", ja se ne sjecam da sam to čitao, pa ako imate te materijale ne bi bilo loše da to I objavite.

Nadao sam se da ću jednom imati priliku da lično upoznam Kapetana Popova i da mu se zahvalim na podvigu. Razmišljao sam da bi ga eventualno mogao sresti na nekom od nekih avijatičarskih susreta (jer sam i sam ljubitelj avijacije; mislim da mi je taj let "Kikašem" dijelom doprinijeo da budem u životu vezan za avijaciju i da mi i profesija bude vezana za avione). Ali nažalost Kapetan Popov nas je napustio!

Kapetane, počivaj u miru i hvala ti za sve što si učinio za nas!
Idi na stranu - |listaj dalje|