fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 93044 - 19.05.2015 : Cejko Kahteran Svedska - best (0)

Bosanska pravda


Kao i sve ostalo, tako je i pravda u Bosni i Hercegovini specijalna i kreira je svako onako kako njemu odgovara. Svi su "oni" krivi. Mi smo potpuno nedužni. "Oni" su ubice, ratni zločinci. Oni su palili, silovali, ubijali, progonili, a mi nismo. "Oni" i dalje šire mržnju. Hoće svoju državu u kojoj će "oni" vladati a mi smo ... potpuno nedužni. "Nas" svi mrze a mi mrzimo samo "njih". Sve je to "normalno" i logično, barem do sada. Ali.. MI... nismo svi isti pred "našim" zakonom. Tu je zakon jasan.

Bivse "komunjare" su zločinci. Oni su ubijali nedužan narod. Tjerali ljude da rade. U njihovo vrijeme se nije smjelo ni Bogu moliti. Onda dolaze "nevjernici" koji u Boga Dragog ne vjeruju niti mu se mole. Ti isti nevjernici govore da su svi ljudi isti. To ne može biti. Kako to isti? "Oni" se mole "svome" Bogu a mi našem. Ali zapamti dobro narode "Bog je samo jedan". Da nije nas, ko bi izgradio sve ove bogomolje? "Oni" ne bi sigurno.

Oni pričaju o gradnji škola, fabrika. Ma kome to bolan treba? Već 22 godine mi ne radimo a "uživamo". Slati djecu u školu? Glupost, današnji bogataši (kriminalci) nisu išli u školu a imaju toliko para. Ma ko će bolan "njima" vjerovati. Oni nisu ni članovi "naše" stranke. Kao takvi nisu ni lojalni "našoj" nezavisnoj, cjelovitoj i iz tri države sastavljenoj BiH.

"Mi" imamo naše vođe koje se bore za nas i naše dobro. Pa da, nemamo kruha? Penzioneri traže kruh po kontejnerima, pa šta. Najvažnije je da "naši" vladaju. Sve ostalo nema značaja. Ni jedna druga vrsta prave u Bosni i Hercegovini se ne može prihvatiti samo "naša". Dokle ćemo živjeti u proslošti i od prošlosti?
Idi na stranu - |listaj dalje|