fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika - 93001 - 09.05.2015 : Milenko Djuric Doboj - best (0)

Evropska unija-sofisticirani neokolonijalizam


Sa padom Istočnog bloka Zapadna Evropa i Amerika su odmah pokrenule planove koji su već bili pripremljeni za prisajedinjenje Zapadu država koje su prestale biti pod uticajem Rusije.

Taj posao je, pod uticajem snažne propagande, tekao dosta brzo. Mnogi su EU shvatili kao "obećanu zemlju" i slijepo su ispunjavali sve naloge koji su dolazili od EU. Pod parolom privatizacije, u svim tim državama je gotovo uništena industrija. Da bi se moglo živjeti na scenu stupa MMF i Svjetska banka koji su u rukama najbogatijih ljudi sa Zapada i polako se ulazi u dužničko ropstvo. Nije mi poznata ni jedna država iz komunistickog bloka koja je ulaskom u EU povećala bruto društveni proizvod i smanjila spoljni dug. Ukoliko to neko zna bolje od mene, bio bih mu zahvalan da mi to javi. Nema šanse da se u bilo kojoj od ovih zemalja razvije visokorazvijena industriska proizvodnja koja bi konkurisala na Zapadu, možda jedino u pogonima koje će otvarati vlasnici kapitala sa Zapada ali će ekstra profit otputovati daleko.

Mene ne brinu političari koji ne govore o lošim stranama EU, nego mi nije jasno zbog čega ćute naši intelektualci ili ih možda više i nema.

Dakle, da zaklučimo, EU od ovih država uzima jeftinu radnu snagu, jeftine sirovine, jeftini energetski izvorim a možda kod nas počnu odlagati i svoj otpad koji im može ugroziti životnu sredinu. Kako to nazvati nego nove kolonije koje su dobili bez upotrebe oružja.
Idi na stranu - |listaj dalje|